Tiesioginiai merų rinkimai atnešė ir daugiau stabilumo. Anksčiau, kai merus rinkdavo partijos, neretai jau per pirmuosius kadencijos metus savivaldybės vadovai pasikeisdavo. Atėjo metas eiti toliau – rengti pirminius merų rinkimus. Pirminiai rinkimai reiškia, kad partijos kandidatas į merus renkamas ne vien partijos viduje, bet ir visų to miesto ar rajono gyventojų.

Liberalai žengia istorinį žingsnį ir kviečia dalyvauti pirminiuose rinkimuose. Esame pirmoji partija Lietuvoje, rengianti atvirus kandidatų į merus rinkimus.

Pirminiai rinkimai rengiami Jonavoje, kur šį pavasarį bus išrinktas naujasis rajono vadovas. Liberalų organizuojami pirminiai rinkimai ypatingi tuo, kad tapti kandidatais ir balsuoti šiuose pirminiuose rinkimuose gali net ir Liberalų sąjūdžiui nepriklausantys Jonavos gyventojai. Taip į geriausio kandidato paieškas įtraukiame visus jonaviečius.

Net ir renkant merus tiesiogiai, pasitikėjimo politikais ir partijų atvirumo problema niekur nedingo. Akivaizdu, kad nemaža dalis žmonių nepasitiki partijomis ir apskritai partine sistema. Todėl dažnai renkasi nepartinius, nepriklausomus kandidatus.

Žvelgiant iš šalies, partijos atrodo atitolusios nuo realybės, kaip uždari būreliai, nerodantys jokio noro bendrauti su visuomene. Toks požiūris turi keistis. Partijos turi atstovauti ne savo nariams, o visiems žmonėms.

Liberalai yra pasiryžę būti atviriausia Lietuvos partija, priimanti į savo gretas visus bendraminčius, savo miestų ir miestelių patriotus.

Todėl jau dabar kviečiame visus Jonavos ateitimi besirūpinančius žmones siekti bendro tikslo – geresnio ir patogesnio gyvenimo jonaviečiams. Jonavoje vykstantys pirminiai rinkimai kartu yra ir mano kvietimas svarstantiems „eiti ar neiti į politiką“ – ateikite ir dirbkime kartu.