Visiems žinomas faktas, kad siūlomas kandidatas buvo Jūsų atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės advokatas slaptos pažymos iš Prezidentūros neteisėto nutekinimo byloje, kurioje Jūs, deja, taip ir neišdrįsote duoti parodymų. Ir tai, kad dabar šis asmuo yra siūlomas generalinio prokuroro pavaduotoju, kuruosiančiu, kaip jau pranešė generalinis prokuroras, Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentą, kurio prokurorai principingai tyrė šią bylą, kompromituoja bet kokias Jūsų pastangas kovoti su korupcija ir apsaugoti teisėsaugos institucijas nuo politikų įtakos.

Tikiu, kad rasite savyje jėgų šį neskaidrų, protekcionistinį ir prokuratūros sistemą politizuojantį teikimą atmesti. Kitaip tai būtų didžiulis smūgis pasitikėjimui teisėsauga ir tikėjimui, kad pagaliau politinė sistema bus apvalyta nuo aukštosios korupcijos. Savo patarėjos advokato skyrimas vienu iš Generalinės prokuratūros vadovų, turinčiu kovoti su korupcija, toli gražu neprisideda, kaip Jūs žadėjote, prie „nuoseklaus valymosi nuo korupcijos ir oligarchinės savivalės“. Tokiu savo sprendimu Jūs tik patvirtinsite nuomonę, kad kovojate su politine korupcija Lietuvoje tiek, kiek Jums naudinga stiprinti savo asmenines galias sukuriant saugią Lietuvą tik sau ir savo išrinktųjų ratui.

Sprendimas skirti šį asmenį nublokštų Jus, ponia Respublikos Prezidente, į gretas tų politikų, kuriems, kaip teisingai esate įvardijusi paskutiniame savo metiniame pranešime, „savi-saviems interesas yra aukščiau už valstybinį; kur nomenklatūrinė privilegija yra priedas prie posto, o ne korupcijos apraiška; kur dalyti „zadanijas“ telefonu galima net teisėjams ar redaktoriams, kur prekyba poveikiu – kasdienybė“.

Lietuvos piliečiai Jus stebi ir tiki, kad valstybės interesai išliks aukščiau už Jūsų aplinkos interesus. Nepaniekinkite Lietuvos žmonių, kurie Jumis tiki.