Laikas žengti dar vieną inovatyvų žingsnį – bevielis interneto ryšys (Wi-Fi) viešajame transporte.

Technologiškai tai nėra sudėtinga. Tarpmiestiniuose autobusuose ši paslauga jau teikiama. Kaune idėjai įgyvendinti tereikia autobusų ir troleibusų parko vadovybės pritarimo.

Tikiu, kad paskelbus tokius ketinimus, atsirastų ne vienas interneto ryšio tiekėjas, kuris savo lėšomis įrengtų internetą autobusuose ir troleibusuose.

Mainais į tai, jie galėtų gauti reklaminius plotus Kauno viešajame transporte, kuriuo kasdien naudojasi dešimtys tūkstančių žmonių. Panaši miesto ir verslo partnerystė jau įgyvendinta Laisvės alėjoje ir neteko girdėti nei vieno kauniečio, kuris tam prieštarautų.

Kauno viešojo transporto sistema visoje šalyje yra žinoma kaip viena inovatyviausių. Puikiai veikia elektroninio bilieto sistema, interaktyvūs eismo tvarkaraščiai, dauguma autobusų ir troleibusų yra nauji ir modernūs. Nei viename kitame Lietuvos mieste viešajame transporte nėra interneto ryšio, todėl Kaunas žengtų dar vieną žingsnį didinant keleivių aptarnavo kokybę.

Interneto ryšys paskatintų žmones, ypač jaunesnius, dažniau naudotis autobusais ir troleibusais. Kaunas tituluojamas studentų miestu, todėl ši nemokama paslauga puikiai derėtų su akademinio miesto vizija ir žinių visuomene.

Pakeliui į darbą ar universitetą keleiviai galėtų sužinoti aktualias naujienas, padaryti nepabaigtus darbus, kokybiškiau pasiruošti paskaitoms ir darbo dienai. Tai prisidėtų prie produktyvumo augimo Kauno mieste. Be to, keleiviai dar važiuodami autobusu ar troleibusu galėtų tiksliai sužinoti jiems reikiamo maršruto grafiką, susiplanuoti persėdimus ir matyti kitą aktualią viešojo transporto parko informaciją.

Nemokamo bevielio interneto funkcionavimą viešajame transporte aptarėme su studentais.

Akademinės bendruomenės nariai tam pritaria. Pasiūlymą dėl šios idėjos įgyvendinimo pateikiau UAB „Kauno autobusai“ direktoriui ir valdybai.