Vis dėlto pastarųjų dienų vieša informacija verčia sunerimti dėl paties Seimo nario K. Masiulio. Prieš kelias dienas – liepos 25 d. - žiniasklaida paskelbė, jog Kęstutis Masiulis pareikalavo atsakomybės iš D. Britanijos karalienės, nes Jungtinė Karalystė pražiopsojo „Snoro“ banko vadovų pabėgimą.

Jeigu tai K. Masiulio desperatiški išsišokimai prisiminus, kad liko metai iki kitų rinkimų ir šį laiką žūtbūt reikia išnaudoti šaukiant bet ką, svarbu, kad kas nors prisimintų Masiulio vardą, tai tuomet jis tiesiog pateisina tą komiško politiko įvaizdį, kurio griebiasi vienas ar kitas nevilties apimtas žmogelis, kad kaip nors patektų ar neiškristų iš rinkimų traukinio.

Tiesa, galima tik priminti, kad žmonių linksmintojų vaidmuo nedėkingas. Rinkėjai pasilinksminę per ikirinkiminį laikotarpį ar kokią kadenciją nusisuka nuo tokių smagintojų. O ir šou programa nuobodi: „šitie nieko nedaro, mes tai padarytume“.

Jau darė, Kęstuti, Jūsų Vyriausybė. Skolų pridarė, kurias ligi šiol žmonėms ir institucijoms atidavinėja, ši, Jūsų nuomone, nieko nepadaranti Vyriausybė. A.Butkevičiaus Vyriausybė po Jūsų valdymo metų turėjo kuopti energetikos sektorių, kuriame į gyventojų mokamus tarifus būdavo įskaičiuotos net valdininkų pirtelės ir pasilinksminimai. Pirmą kartą po ilgų metų pertraukos ėmė mažėti šilumos ir elektros kainos, pradėta pertvarka šilumos ūkyje.

Daugiabučių renovacija, kuri galėjo būti išjudinta dar per krizę ir bent statybininkai būtų turėję darbo ir neemigravę, buvo sėkmingai įgyvendinta tik A.Butkevičiaus vadovavimo Vyriausybei laikotarpiu. Ir dar drįstate kažkam priekaištauti dėl migracijos. Paklauskite emigrantų, kodėl jie išvažiavo. Jie atsako trumpai drūtai – „dėl Kubiliaus“.

Skurdą ir šešėlį Lietuvoje pakėlė neadekvačiai sukelti mokesčiai. Tik didžiulių dabartinės Vyriausybės pastangų dėka Lietuva nenusirito graikų šešėlinės ekonomikos mastų link. Jau dabar ir Jūs pripažįstat, kad šešėlis sulyso. To sulysimo kaina didelė, bet ir rezultatai akivaizdūs – sumažėjus kontrabandinio kuro įvežimui atsigavo didžiausius mokesčius į šalies biudžetą sumokanti įmonė – „Mažeikių nafta“.

Darbo vietų daugėja, o nedarbas mažėja. Lietuvoje jis tapo mažesnis už Europos sąjungos vidurkį ir nusmuko žemiau 10 procentų ribos. Tai kokių pažadų netęsi A. Butkevičius? Dabartinė Vyriausybė tęsi netgi konservatorių duotus pažadus grąžinti neteisėtai ir begėdiškai nukarpytas pensijas. Todėl Vyriausybei ir Premjerui užtenka ambicijų, bet ne visuomet užtenka lėšų užkamšyti visas praėjusios valdžios padarytas skyles ir efektingai veržtis į priekį.

Todėl visomis išgalėmis didinami minimalūs atlyginimai, po truputį didinamos pensijos, kultūros darbuotojų algos. Ir sprendžiamos visos - ir šešėlio, ir investicijų, ir regionų problemos. Dar galima pridurti, kad šalis sėkmingai įsivedė eurą ir Lietuvos gyventojai jaučiasi visaverčiais eurozonos nariais.

Suprantama, kad K.Masiulis dabar bandys išnaudoti kiekvieną progą „lipti ant bačkos“. Reaguoti lyg nevertėtų ir nederėtų į tokio lygio pašūkavimus. Britanijos karalienė taip ir padarė – nesureagavo į K.Masiulio siūlymą ją nukirsdinti. Bet matyt pakeliui į rinkimus K.Masiulis suras dar ne vieną „bačką“ ir progą pašūkauti, tai tiesiog gal verta užbėgti už akių primenant rinkėjams, kad svarbu ne ką, o apie ką Masiuliui šūkauti. Svarbu išrėkti skambius vardus – karalienės arba Premjero. Ir galbūt būsi išgirstas...