Ingredientai
Garuose ruošti lęšiai
1
indelis
Lašišos filė
2
riekelės
Kaparėliai
60
g
Citrinos
1
vnt.
Česnakai
3
skiltelės
Krapai
1
šakelė
Svogūnai
1
vnt.
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Žuvies lašišos pristatinėti turbūt nereikia. Sočiosios riebalų rūgštys ir mineralai prie nuostabaus jos skonio tik prideda papildomų balų. Lęšiai, pasižymintis gausiu baltymų bei geležies kiekiu – dar vienas pliusas šiam sveikam patiekalui.
Gaminimo eiga
1. Lašišos filė apkepame po 2 min. iš abiejų pusių. Pagal skonį apibarstome druska ir pipirais. 7-10 min. kepame žuvį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepame česnakų skilteles, svogūną, pjaustytą žiedais, po to lęšius ir smulkintus krapus. Viską išmaišyti.
2. Sudėdame žuvį, lęšius į lėkštes, papuošti kaparėliais, krapais ir citrinos skiltele.
Skanaus!
Atsiliepimai