Ingredientai

Mėtos 3 šakelės
Česnakai 2 skiltelės
Duona 4 riekelės
Miltai 4 šaukštai
Pienas 50 ml
Malti kvapieji pipirai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Žalumynai žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Duoną užmerkite piene. Nusunkite. Duoną ir jautieną sumalkite mėsmale. Mėtos lapelius stambiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir išspauskite.

Į faršą sudėkite mėtas, česnaką, įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite prieskonines žoles, kvapniuosius pipirus, druską, viską gerai išmaišykite. Likusius kiaušinius išplakite su trupučiu druskos.

Iš faršo formuokite kamuoliukus. Iš pradžių juos apvoliokite miltuose, o tada – kiaušinių plakinyje.

Jautienos rutuliukus kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje – kepkite apie 7 minutes. Paruoštus kukuliukus papuoškite žalumynais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai