Ingredientai
Jautiena
600
g
Mėtos
3
šakelės
Česnakai
2
skiltelės
Kiaušiniai
2
vnt.
Duona
4
riekelės
Miltai
4
šaukštai
Pienas
50
ml
Aliejus kepimui
150
g
Prieskoninės žolelės
žiupsnelis
Malti kvapieji pipirai
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Žalumynai
žiupsnelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Duoną užmerkite piene. Nusunkite. Duoną ir jautieną sumalkite mėsmale. Mėtos lapelius stambiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir išspauskite.
Į faršą sudėkite mėtas, česnaką, įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite prieskonines žoles, kvapniuosius pipirus, druską, viską gerai išmaišykite. Likusius kiaušinius išplakite su trupučiu druskos.
Iš faršo formuokite kamuoliukus. Iš pradžių juos apvoliokite miltuose, o tada – kiaušinių plakinyje.
Jautienos rutuliukus kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje – kepkite apie 7 minutes. Paruoštus kukuliukus papuoškite žalumynais.
Atsiliepimai