Ingredientai
spelta baltų miltų
3
puodeliai
sodos
2
a. š.
cukranendrių nerafinuoto cukraus
puodelis
apelsino sulčių
1
vnt.
apelsino nutarkuotos žievelės (be baltosios dalies)
1
vnt.
ekologiško saulėgrąžų aliejaus
puodelis
vandens
puodelis
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
2. Miltus sumaišykite su soda, cukrumi. Įmaišykite apelsino žieveles.
3. Kitame dubenyje sumaišykite apelsino sultis, aliejų, vandenį.
4. Įmaišykite į miltus skystąją dalį ir išminkykite tešlą.
5. Gautą tešlą iškočiokite. Darykite apie 0,7-1 cm storio sausainius. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20-30min.
6. Sausainius atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Receptu dalijasi tinklaraštis Vegan pipiras.
Atsiliepimai