Ingredientai

Miltai 4 puodeliai
Cukrus 0.5 puodelio
Druska 0.5 šaukštelio
Sausos mielės 1 šaukštas
Vanduo puodelis
Sviestas 2 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles.

Įpilkite šilto vandens ir gerai išmaišykite.

Supilkite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinius, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir labai gerai išmaišykite.

Tešlą dubenyje uždenkite maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą porai valandų.

Iškilusią tešlą gerai išminkykite ir padalinkite į kelias dalis. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiokite po ilgą nykščio storumo dešrą. Supjaustykite 10-12 cm ilgio juostelėmis ir sujunkite į riestainius.

Spurgeles virkite gerai įkaitintame aliejuje apie 5-6 minutes, kol gražiai paruduos. Vienu metu virkite ne daugiau keturių spurgelių.

Ištraukus iš aliejaus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

Pabarstykite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai