Ingredientai
svogūnas
1
vnt.
rūkyta šoninė
100
g
„Iki“ kiaušiniai
4
vnt.
druska ir pipirai
pagal skonį
rikotos sūris
40
g
vyšniniai pomidorai
saujelė
kietasis sūris
10
g
pienas
30
ml
Porcijos: 3
Kai nereikia niekur skubėti, pusryčiams ruoškite laivelius su kiaušiniene ir šonine. Traškus batonas su minkšta kiaušiniene ir skrudinta šonine – vien pagalvojus seilės ima rinktis. Valgykite laivelius su kiaušiniene vienus ar su mėgiamomis daržovėmis.
Gaminimo eiga
* Į keptuvę suberkite šoninės gabaliukus ir apkepkite.
* Ten pat suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, pakepkite, kol suminkštės. Keptuvės turinį supilkite į indą, išklotą popieriniu rankšluosčiu, – kad riebalai nuvarvėtų.
* „Iki“ trumpuose prancūziškuose batonuose išpjaukite pailgą angą, išgremžkite minkštimą (jį panaudokite kitam patiekalui).
* Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais.
* Į batonų vidų dėkite keptos šoninės su svogūnais, rikotos sūrio, perpus perpjautų vyšninių pomidorų, įpilkite plaktų kiaušinių masės ir ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio. Kepkite batonus 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
* Ištraukę iš orkaitės lukterkite minutę kitą ir ragaukite.
Atsiliepimai