Būtent todėl jaunuoliai ir vėl kviečiami šiltąjį metų sezoną prisijungti prie „Vasaros darbų banko“ iniciatyvos. Penktąjį kartą vykstančio projekto tikslas – padėti darbo ieškančiam jaunimui ir darbdaviams, kuriems vasaros metu trūksta darbuotojų, surasti vieniems kitus, teigiama iniciatyvos autorių pranešime spaudai.

Organizatoriai tikisi, kad šiemet Lietuvos įmonėse „Vasaros darbų banko“ dėka galės įsidarbinti ne mažiau kaip 2000 jaunuolių.

„Motyvuotiems ir užsidirbti siekiantiems 18-29 metų jaunuoliams padėsime surasti darbą, įgauti patirties, išbandyti save įvairiuose darbuose. Be to, vasarą išbandytas laikinas darbas gali tapti ir nuolatiniu, atėjus rudeniui jį galima derinti su prasidėjusiomis studijomis ar kitais planais. Tokių pavyzdžių yra ne vienas“, – sako Valdas Strazdas, projektą organizuojančios bendrovės „BIURO“ vadovas.

Jis taip pat pažymi, kad laikinas darbas ypatingai svarbus vėliau ieškant nuolatinio darbo, nes projekto dalyviai jau turės darbinės patirties, kuri dažnai labai aktuali darbdaviams.

Šiemet projekto globėju tapęs LR Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius sako, kad toks projektas yra puiki galimybė jauniems žmonėms iš visos Lietuvos įsilieti į darbo rinką ir įgyti naujų patirčių bei realizuoti save.

„Juk mūsų jaunimas kupinas idėjų, kurios kiekvienoje darbovietėje gali sukurti pridėtinę vertę. Esu tikras, kad įmonės įvertins jaunimo potencialą, o projekto dalyviai įgis neįkainojamos patirties žengiant karjeros keliu”, – sako ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Pranešime teigiama, kad „Vasaros darbų bankas“ šiemet veiks keturis mėnesius, iki rugsėjo 1 dienos. Projekto metu planuojama sulaukti daugiau nei 10000 paraiškų. Tikimasi, kad dalis jaunimo liks dirbti ir pasibaigus projektui. Kreiptis dėl darbo galimybės jaunuoliai gali ir į bet kurį „Vasaros darbų banko“ padalinį Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje arba pildyti darbo anketą internetu, adresu www.vasarosdarbubankas.lt .

Projekto partneriai yra Jaunimo darbo centras, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Valstybinė darbo inspekcija, taip pat didžiosios ir vidutinės šalies įmonės. Projektą globoja Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)