R. Šimašius ir prezidentė į kalėdinį traukinuką įlipo Daukanto aikštėje. Traukinuku į kelionę kartu leidosi ir Vilniaus darželio-mokyklos „Dainorėliai“ vaikai.

Nors įprastai traukinukas keliauja maršrutu nuo kalėdinio miestelio ir važiuoja Rotušės link, tuomet aplanko Vinco Kudirkos aikštę ir grįžta prie kalėdinio miestelio, šalies prezidentė ir sostinės meras keliavo kitomis gatvėmis - nuo universiteto gatvės per šventaragio gatvę ir sustojo kalėdiniame miestelyje.

Po kelionės prie prezidentės iš karto suskubo vaikai, kurie niekaip negalėjo pasidalinti, kiek saldainių kuriam priklauso.

Kalėdiniame miestelyje pasivaikščioti susiruošusią prezidentę netrukus apsupo ir šalia pagrindinės miesto eglės vaikščioję smalsuoliai. Jie džiaugėsi galimybe nusifotografuoti su D. Grybauskaite.

Su šalies prezidente įsiamžino ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Apžiūrėjusi prekeivių siūlomas prekes prezidentė įsigijo meduolių, vaflių, pirko ir vilnones kojines.

Paklausta, ar jau spėjo parašyti laišką Kalėdų Seneliui, D. Grybauskaitė sakė to padaryti dar nespėjusi, tačiau tam laiko dar turinti. Jai patiko ir visų vilniečių pamilta šių metų Kalėdų eglė. „Atrodo, kad ji kyla į dangų“, – šypsojosi prezidentė.

D. Grybauskaitė paatviravo, kad jos numatytas dovanų sąrašas – išties netrumpas, o dovanas ji perkanti tokias, kurios patinka ir jai pačiai. Tiesa, kiek pinigų skiria vieno asmens dovanai, D. Grybauskaitė neatskleidė. „Labai sunkus klausimas“, - nusijuokė ji. Prezidentė atskleidė jau spėjusi įsigyti kalėdinių suvenyrų ir naujajai Vyriausybei.

Kelionės akimirkomis ir įspūdžiais savo feisbuko paskyroje ketvirtadienio vakarą pasidalino ir pati D. Grybauskaitė.

Kalėdų traukinukas sostinės gatvėmis pirmadienį ketvirtadienį važiuoja nuo nuo 12 iki 21 val. kas 50 minučių. Penktadieniais-sekmadieniais šia pramoga sostinės gyventojai ir svečiai gali džiaugtis dviem valandomis ilgiau - nuo 11 iki 22 val. vakaro - bei dažniau, mat traukinukas važiuoja kas 45 minutes. Savaitgaliais traukinuko keleiviai turi progą pasigrožėti ir Bernardinų sodu.

Kalėdiniu sostinės traukinuku vaikai iki 7 metų, kurie neužima atskiros vietos, gali važiuoti nemokamai, kitiems bilietas kainuoja 2 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)