10. Tegyvuoja meilė (Love, actualy) – 2003 m. Richard'o Curtis kino juosta, kuri dar kartą priverčia patikėti šventinės meilės stebuklu. Šis filmas – kiek stereotipinė komedija, tačiau gausus talentingų aktorių būrys primena, kokia spalvinga yra meilė ir kaip jos mums reikia. Tiesa, moteris paskatinti žiūrėti šį filmą galėtų ir viena pavardė - Hugh Grant'as.

IMDB įvertinimas – 7,7

9. Čarlio Brown'o Kalėdos (A Charlie Brown Christmas) – prieš pusšimtį metų animuotą Čarlį kankino tos pačios problemos, kurios gruodį apninka mus visus – Kalėdų materialumas, komercializacija. Amerikiečių CBS televizijoje kasmet vis dar rodomas Bill Melendez filmas kviečia kartu ieškoti tikrosios šios šventės prasmės.

IMDB įvertinimas – 8,4

8. Sniego senis (The snowman) – pažiūrėti šį bežodį 1982 m. filmą yra dvi priežastys. Pirma, šis pagal Raymond Briggs knygą animuotas 26 minučių filmas yra medus ausims – Londono orkestro, choristų balsai ir garsioji „Walking in the air“ daina patiks net niūriausiam „grinčui“. Antra, 2000-aisiais šis trumpametražis filmas įtrauktas į geriausių britų TV programų šimtuką – gražūs piešiniai, trapi berniuko ir besmegenio draugystė ir tyra Kalėdų nuotaika garantuota.

IMDB įvertinimas – 8,2

5. Košmaras prieš Kalėdas (The Nightmare before Christmas) – kino meistro Tim Burton istorija apie Jack'ą Skellington – Helovyno miestelio karalių, ne visiškai suprantantį Kalėdų koncepciją. Nors filmas animacinis, tačiau jis ne pieštas – filmavimo aikštelėje iš tiesų vaidino 227 lėlytės, o pagrindinis herojus turėjo beveik 400 galvų, kurios buvo keičiamos atsižvelgiant į jo emocijas. Filmas ir mažiems, ir dideliems.

IMDB įvertinimas – 8,0

6. Brazil (Brazilija) – duoklė sci-fi/fantastikos filmų mėgėjams. 1985 m. nufilmuota juosta yra absurdiška biurokratinio gyvenimo satyra. Sam'o Lowry – mažo ir nereikšmingo sraigtelio dideliame firmos aparate – gyvenimas pasikeičia, kai jis išsiunčiamas ištaisyti vienos klaidos, kurią sukėlė užmušta musė. Filme pasirodo ir Robert'as de Niro. Su Kalėdomis šį filmą sieja tik tai, kad jis nufilmuotas šaltuoju metų laiku ir vienoje scenoje pasirodo Kalėdų senis.

IMDB įvertinimas – 8,0

5. Kol tu miegojai (While you were sleeping) – 1995 m. sukurtos romantinės komendijos priešaky – drovią merginą vaidinanti Sandra Bullock, kuri iš mirties spąstų išgelbėja vyrą, kuriuo žavisi jau senokai, tačiau pati įkliūva į naujas – melo pinkles. Graži, šilta komedija, tiksianti poilsiui po darbo.

IMDB įvertinimas – 6,7

4. Kalėdų giesmė (A Christmas Carol) – galite rinktis iš dviejų versijų – 1938 m. arba 2009 m. su Jim'u Carrey. Visiems žinoma istorija apie senąjį turtuolį Skrudžą, kurio gyvenimą pakeičia trys dvasios – Praeitis, Dabartis ir Ateitis. Istorija paremta Čarlzo Dikenso to paties pavadinimo kūriniu, tačiau įdomu tai, kad ne visi tamsesni istorijos užkaboriai buvo atspindėti filme, siekiant, kad jis patektų į „šeimos filmo“ kategoriją.

IMDB įvertinimas – 6,8

3. Gyvenimas pagal jį (About a boy) – dar viena komedinė kino juosta, kurioje Kalėdų laukimu užkrečia palaidūną vaidinantis Hugh Grant'as ir 12-metis Marcus. Geriausiu 2002 m. britišku filmu tituluota komedija laikoma ne lėkšta, o, priešingai – gili, nagrinėjanti žmonių santykius ir be holivudinės pabaigos.

IMDB įvertinimas – 7,1

2. Stebuklas 34-oje gatvėje (Miracle on 34th Street) – karštos kakavos puodelis, pūkuotas pledas ir šis 1947 -ųjų m. filmas privers jus laukti Kalėdų ir, žinoma, norėti aplankyti šventinį Niujorką. Prekybos centre dirbančio Kalėdų senelio istorija šiuolaikinio streso nuvargintam žmogui primins, kodėl Kalėdų taip laukėme būdami vaikais.

IMDB įvertinimas – 6,4

1. Nuostabus gyvenimas (It's a wonderful life) – romantinė Franc'o Capra drama, nominuota penkiems Oskarams, bet taip nė vieno jų ir negavusi. 1946 m. sukurtas klasikinio kino šedevras pasakoja nemėgstamą darbą dirbančio ir gyvenimo kryžkelėje atsidūrusio vyro istoriją. Kūrinio siužetą pakeičia netikėtai pasirodęs Angelas Sargas, nusprendęs vyriškiui parodyti gyvenimą, koks jis būtų be jo. Filmas įtrauktas į geriausių amerikietiškų filmų šimtuką.

IMDB įvertinimas – 8,6

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)