- Sonata, kodėl pasiryžote keistis?

- Tada, kai supratau, kad gyvenime mane stabdo tik nepasitikėjimas savimi. Jis su kiekvienu priaugtu kilogramu vis labiau mane tempė žemyn. Bloga savijauta vargino kiekviename žingsnyje, turėjau problemų su širdimi dėl didelio antsvorio. Taip pat buvau atsiribojusi nuo socialinio gyvenimo, užsidaryti namie buvo pats saugiausias pasirinkimas. Nebenorėjau daugiau taip gyventi, kada aplink verda gyvenimas, o aš gyvenu savo pačios susikurtame narve.
Sonata

- Koks buvo pirmasis žingsnis tikslo link?

- Tiesiogiai niekur nesikreipiau. Tačiau vieną dieną socialiniame tinkle pamačiau konkursą, kurio metu buvo galima laimėti sporto ir mitybos programą iš A. Zizas. Kadangi jau supratau, kad gyvenime atėjo laikas kažką keisti, nusprendžiau pabandyti. Reikėjo komentaruose įkelti tuometinės „formos“ nuotrauką, tas mane labai gąsdino, tačiau negalėjau praleisti tokios progos. Taip pat reikėjo parašyti, kodėl būtent mane ji turėtų pasirinkti. Pakomentavusi supratau, kad to nepakanka, parašiau jai asmeninę žinutę su visa savo istorija, kadangi su svoriu kovoju visą gyvenimą. Tada vieną dieną sulaukiau džiugios naujienos, kad būtent man nusišypsojo sėkmė, tada pradėjome dirbti kartu.
Sonata

- Kokių priemonių prireikė?

- Trenerė ir mitybos konsultantė Anastasija sudarė sporto ir maitinimosi programas. Kai progresas sustodavo, ji jas pakeisdavo, todėl per tą laikotarpį jų buvo kelios. Anastasija iš pat pradžių patarė visada rašyti jai, kai iškildavo klausimų, darydavosi sunku ar šiaip norėdavau pasipasakoti. Ir, žinoma, patarė laikytis visų sudarytų programų. Svarbiausios taisyklės buvo nebadauti ir nepraleidinėti valgymų, o sporto salėje dirbti iš visų jėgų.

- Kaip dabar vertinate, kas labiausiai lėmė pasikeitimus?

- Galiu drąsiai sakyti - be Anastasijos pagalbos nebūčiau viso to padarius. Nekalbu vien apie jos mitybos ir sporto programas. Mes bendravome beveik kiekvieną dieną. Iš pat pradžių supratau, kad viskas bus griežta, ir nusiteikiau tam. Iškilus menkiausiam klausimui, iš karto rašydavau jai, nes žinojau, kad visada gausiu nuoširdų atsakymą. Papasakojau jai visą savo gyvenimo istoriją, didesnės motyvacijos ir palaikymo iš mažai pažįstamo žmogaus negalėčiau net įsivaizduoti. Iš pradžių galvojau, kad man sudarys programas ir, geriausiu atveju, kas savaitę pasidomės mano rezultatais. Bet taip nebuvo, mano rezultatų ji prašydavo tik kartą per savaitę, tačiau kiekvieną dieną klausdavo, kaip man sekasi. Iš pradžių atrodė, kad visiškai stoviu vietoje, tačiau ji visada įkvėpdavo pozityvo, lygindavo mano nuotraukas ir stumdavo mane į priekį, sakydama kaip man gerai sekasi.
Sonata

- Per kiek laiko pasiekėte savo tikslą? Kas per tą laiką pasikeitė?

- Aš savo tikslo dar nepasiekiau, jis labai toli. Tačiau su Anastasija dirbome apie keturis mėnesius. Per tuos keletą mėnesių mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Aš ilgą laiką buvau užsidariusi savo komforto zonoje. Kompleksavau dėl savo išvaizdos, todėl net ėjimas į sporto klubą man buvo didžiausia gėda, bet pasiekti rezultatų norėjau beprotiškai. Krentant kilogramams pradėjo atsirasti pasitikėjimas savimi, stebėjau, kaip žmonės pradėjo į mane kitaip žiūrėti, galiu teigti, kad pradėjo kitaip bendrauti. Tada atsirado ir motyvacija, buvo smagu girdėti pagyras dėl besikeičiančios mano išvaizdos. Numetusi 30 kilogramų tarsi pradėjau gyventi iš naujo, pradėjau labiau mylėti savo gyvenimą ir nesislėpti.


- Ar sudėtinga sveikai maitintis ir sportuoti?

- Nuoširdžiai pasakysiu, kad ir sveikai maitintis, ir sportuoti iš pradžių man buvo tikra kančia. Dėl didelio svorio buvo sunku pakelti fizinį krūvį. Reikėjo nuolat kovoti su mintimis apie skanius patiekalus, prie kurių buvau pripratusi. Man asmeniškai buvo sunkiau sportuoti, kadangi gyvenau toli nuo sporto klubo, buvo sunku prisiversti ryte anksčiau keltis ir prieš darbą važiuoti pasportuoti. Prisiminus mano senus įpročius ir kiek aš išleisdavau maistui, man sveikai maitintis buvo pigiau. Tačiau negaliu paneigti ir to, kad kokybiško maisto už tą pačią sumą išeina mažiau, tačiau tai tikrai nebuvo didžiausias sunkumas.

Apskritai, šioje kelionėje nebuvo nieko lengvo. Malonu buvo nebent stebėti rezultatus ir bendrauti su trenere, o visa kita reikalavo labai daug pastangų. Sunkiausia buvo neišklysti iš kelio, nepasiduoti mintims, kam man to reikia, ar verta tiek gyvenime malonumų aukoti, kad numesčiau kilogramus. Bet visada žinojau, kad tokiomis akimirkomis turėjau kam pasiguosti, visada žinojau, kad sulauksiu pagalbos iš Anastasijos, todėl dabar galiu džiaugtis tokiais rezultatais. Visiems linkiu atrasti savo motyvaciją ir siekti savo tikslų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)