Norintiems pasigrožėti pirmaisiais plukių žiedais teks traukti į miškelį. „Plukių kilimai prasideda jau į žibuoklių žydėjimo pabaigą. Pirma pražysta atviresnėse vietose, tokiose kaip reti lapuočių jaunuolynai, kiek vėliau aukštesniuose, vyresniuose medynuose, nes ten daugiau šešėlio ir dirva vėliau įšyla“, – teigia jis.

V. Karpavičius pastebi, jog plukės labai mėgsta drėgnus lapuočių miškus. Anot jo, tiek pirmos, tiek paskutinės plukės žydi didžiuliu intervalu, kartais pavienės žydi ir rudenį – laukinių gyvūnų ir gamtos fotografui ne kartą teko jų rasti ir tokiu metu.

„Dar miškuose galima rasti geltonžiedę plukę, ji įdomi tuo, kad dažniausiai ant vieno stiebelio turi po du žiedus. Smėletose pievose galima užtikti lieknosios plukės pulkelius – ji panaši į baltažiedę, bet daug stambesnė, jos žiedai – beveik kaip lauko aguonos“, – aiškina jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)