1. Varnikų pažintinis takas

Varnikų pažintinis takas

Pasiilgusiems žalumos ir žiedų, pirmiausia siūloma pavasarį aplankyti įvairiuose Lietuvos regionuose vingiuojančius pažintinius takus, pavyzdžiui, Varnikų. Palei 3,5 km ilgio Varnikų taką per Ilgelio pelkę, visai šalia Trakų, galima rasti ir ledynų suformuotas daubas, ir dinozaurų laikus menančius augalus, ir 10 informacinių stotelių su kitomis įdomiomis pelkyno istorijomis.

2. Kadagių slėnis

Kadagių pažintinis takas

Kadagių slėnį Kauno rajone Lietuvos gyventojai pernai išrinko gražiausiu šalies pažintiniu taku. Galbūt šis savaitgalis – pats tinkamiausias laikas juo pasivaikščioti ir jums bei išsivalyti plaučius kadagių išgrynintu oru? Beje, nuo šių metų gegužės mėnesio Kadagių slėnį galėsite pasiekti ir laivu!

3. Neries regioninis parkas
Neries regioninis parkas

Pavasariniai žiedai – ne tik narcizų žydėjimo šventėje Druskininkuose, tulpių – Burbiškyje, bet ir kasmetinėje plukių žydėjimo šventėje Neries regioniniame parke. Čia galima rasti ne tik retus augalus, bet ir Neries skardžius, nuo kurių atsiveria miškingų upės slėnių panoramos.

4. Drevernos apžvalgos bokštas

Drevernos apžvalgos bokštas

Pasigėrėti pavasarėjančiu kraštovaizdžiu siūlome ir nuo apžvalgos bokštų, pavyzdžiui, Drevernos. Užlipus į 15 m siekiančią viršūnę galima pasigėrėti atsiveriančiais Kuršių marių vaizdais, pasigrožėti kopomis.

5. Kirkilų apžvalgos bokštas

Kirkilų apžvalgos bokštas

32 m aukščio apžvalgos bokštas stovi Biržų regioninio parko teritorijoje, prie karstinių Kirkilų ežerėlių. Jis pasižymi neįprasta forma, kuri primena kanoją. Užlipę į bokšto viršūnę lankytojai gali susipažinti su Kirkilų kraštovaizdžio draustinyje esančiu ypatingu karstinių įgriuvų reljefu ir pamatyti 30 vandens pilnų smegduobių, kuriose esantis vanduo vasaros metu, priklausomai nuo oro sąlygų, nusidažo įvairiomis spalvomis.

6. Merkinės piliakalnis
Merkinės piliakalnis. Dzūkijos NP

Dzūkijos nacionaliniame parke esantis piliakalnis yra įsiterpęs tarp Merkio ir Stangės upelių. Istoriniuose šaltiniuose dar nuo XIV a. vidurio minima ant Merkinės piliakalnio stovėjusi lietuviams reikšminga pilis. Užlipus ant piliakalnio galima pasigėrėti atsiveriančia Merkio ir Nemuno santakos panorama. Atvykus į Merkinę pamatyti galima ne tik žymųjį piliakalnį, bet ir apsilankyti kunigaikščio Vazos namuose, Kraštotyros ir genocido muziejuje, taip pat pamatyti Kryžių kalnelį ir Magdeburgo miesto ribų stulpus.

7. Ginučių piliakalnis
Ginučių piliakalnis. Aukštaitijos NP

Aukštaitijos nacionaliniame parke esantis Ginučių piliakalnis randamas vidurinėje aukšto Šiliniškių gūbrio dalyje, apsuptame Ūkojo ir Linkmeno ežerų. Šalia piliakalnio anksčiau stovėjo priešpilis ir senovės gyvenvietės. Piliakalnis siejamas su XIII-XV a. stovėjusia Linkmenų pilimi. Aukščiausiai iškilusi Papiliakalnės piliakalnio viršūnė – Ginučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)