Pavasarį dėl smarkaus atlydžio Nemunas šalia Rusnės persipildo vandeniu ir išsilieja iš vagos, užliedamas ne tik laukus, bet ir kelius, gyvenvietes. Dar praeitą savaitę Rusnės gyventojai susirinko prie Seimo ir ragino valdžią susirūpinti Nemuno deltos gyventojų saugumu: įrengti pakeliamą kelią, jungiantį Rusnę ir Šilutę, kuris užtikrintų, kad salą bet kuriuo metu galės pasiekti greitoji medicinos pagalba, ugniagesiai ar policijos pareigūnai. Toks kelias, anot Rusnės seniūnės Dalios Drobnienės, labai palengvintų potvynio metu paralyžiuotos teritorijos gyventojų kasdienybę.

„Prašome, kad po 36 metų pagaliau būtų išspręsta problema dėl 400 metrų kelio ruožo, kuris kiekvienais metais yra užliejamas. Prašome, kad būtų nutiestas pakeliamasis kelias Šilutė – Rusnė. Šiuo metu per užtvindytą kelią keliamės tralu, tačiau tai yra nesaugu. Be to, jis dirba iki 22 valandos vakaro, tačiau nuolat reikia stovėti eilėse. Gaištamas brangiausias žmogaus turtas – laikas. Naktį, jei reikia greitosios ar būtų gaisras, transportui patekti į Rusnę labai sudėtinga: reikia laukti tralo, ant jo užvažiuoti ir tik tada patenkama į Rusnę. Rizikuojama žmonių gyvybėmis, nes kiekviena sekundė yra svarbi“, – pasakoja D. Drobnienė.

Anot jos, dabar 400 metrų kelio ruože, jungiančiame Rusnę su Šilute, fiksuojamas 21 cm vandens lygio pakilimas. Užsemtas ir pats miestelis. Kada potvynis baigsis, prognozuoti sunku. Kaip tvirtina Rusnės seniūnė, kiekvienais metais jo trukmė skirtinga.

DELFI žurnalistai savaitgalį patys nuvyko į Rusnę ir įamžino apsemtą kelią. Kviečiame peržiūrėti potvynio nuotraukų galeriją.

Potvynis užfiksuotas ir filmuotoje medžiagoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)