Kelionės metu turėsite galimybę susipažinti su 8 pilimis, 4 sostinėmis, 3 objektais po žeme, 3 tragiškomis vietomis, 3 pergalės simboliais. Galima keliauti pilnu maršrutu ar pasirinkti jo dalį – šios trys maršruto atkarpos, siūlančios po 9 lankytinus objektus, simboliškai pavadintos geltonuoju, žaliuoju ir raudonuoju maršrutais. Kviečiame pasižiūrėti, ką siūlo kiekvienas iš jų paspaudus nuorodą į aktyvų maršrutą Google Maps čia.

Iniciatyvos autorius Karolis Žukauskas dar pernai vasarą paleido visų įdomiausių Lietuvos turizmo taškų žemėlapį Lietuvon.lt, kuriame šiuo metu yra beveik 1200 taškų. Neseniai jam gimė dar viena mintis – parengti ir padovanoti visiems lietuviams specialų Kovo 11 d. maršrutą.

„Kovo 11-osios maršrutas – tai savotiška istorijos pamoka kelyje. Nuo vienos Lietuvos sienos iki kitos besitęsiantis maršrutas įtraukia tiek objektų, kiek metų Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimui – 27. Visus objektus rinkau atsižvelgdamas į tai, kad jie sietųsi su Lietuvos valstybingumu, todėl keliaudami šiuo maršrutu aplankysite ir visas 4 Lietuvos sostines, ir gausybę dvarų, piliakalnių, tragiškų arba pergalės vietų“, – aiškina projekto iniciatorius.

Maršrutas tęsiasi 630 km, iš kurių nė vienas neina magistrale Vilnius-Klaipėda. „Norėjau, kad žmonės ne tik nuvažiuotų nuo taško A į tašką B, bet ir pamatytų kitokią Lietuvą – miestelius, kaimus, miškus, apleistas arba išpuosėlėtas vietas“, – savo idėją pagrindžia Lietuvon.lt įkūrėjas.

K. Žukauskas mano, jog maršrutas idealiai tiks šeimoms su paaugliais vaikais. „Tai alternatyvus būdas mokytis istorijos ne tik skaitant vadovėlius, bet ir keliaujant. Lankomi objektai parinkti iš įvairiausių laikotarpio – nuo seniausių viduramžių iki naujausių laikų, paskutinio praėjusio amžiaus dešimtmečio. Kiekvienas toks objektas yra savotiškas Lietuvos istorijos lapas – pilių ir piliakalnių išlikimas, dvarų klestėjimas, sukilimai, Nepriklausomybės paskelbimai, holokaustas, šaltojo karo laikotarpis ir kt. Įtraukta viskas, ką reikia žinoti apie Lietuvos istoriją“, – tikina idėjos autorius.
Kovo 11 d. objektai

Parengti pasiūlymai, per kiek laiko įveikti maršrutą, kur planuoti nakvynės vietas. Anot pašnekovo, ši kelionė po Lietuvą nėra tik trumpa išvyka po darbų – tai yra mažiausiai ilgojo savaitgalio reikalaujantis didelis nuotykis, kuris turėtų ilgam įsiminti. Visu objektus aplankyti maršruto autoriaus skaičiavimais galima per 3-5 dienas.

„Maršrutu galima keliauti dviem kryptimis – iš Vilniaus link Klaipėdos arba priešingai. Neturint laiko galima lankyti ir tik tam tikras maršruto atkarpas – visus taškus planavau taip, kad kas kelioliką ar keliasdešimt kilometrų būtų įdomus sustojimas. O maršruto aprašyme, kurį gali parsisiųsti visi norintys, pateikta visa reikalinga informacija: žemėlapiai, nuorodos į Google Maps interaktyvų maršrutą, atstumai, vairavimo trukmė, nuotraukos, objektų aprašymai, koordinatės ir kt. – viskas, ko reikia keliaujant automobiliu Lietuvoje“, – aiškina jis.

Projekto iniciatorius neabejoja, kad Kovo 11-osios maršrutu pasinaudos ir jį išbandys tūkstančiai Lietuvių. „Matau, koks susidomėjimas yra Lietuvon.lt žemėlapiu, vadinasi, keliavimas po Lietuvą labai sparčiai populiarėja. Todėl, tikiuosi, tai bus geriausia dovana Lietuvai nuo Lietuvon.lt ir Laisvės TV“, – mano pašnekovas.

KAIP NAUDOTIS ŽEMĖLAPIU TELEFONE KELIAUJANT:

Jūsų tikslas: atsidaryti maršrutą su Google Maps programėle telefone. 1. Atsidarykite šią nuorodą savo telefone. 2. Atsidarius Google Maps naršyklėje, spauskite ant savo vardo ikonos viršutiniame dešiniajame kampe arba ant “Sign in” / “Prisijungti”. 3. Prisijunkite prie savo Google paskyros ir maršrutų žemėlapis automatiškai turėtų būti atidarytas Google Maps programėle telefonu.

Alternatyva: Prisijungę prie savo Google paskyros, atidarykite maršrutų žemėlapį per kompiuterį. Ten viršutiniame kairiajame kampe raskite žvaigždutę - ją paspaudę, išsaugosite maršrutą prie savo žemėlapių. Tuomet atsidarykite Google Maps programėlę telefone, Tuomet eikite į Meniu —> Jūsų vietos —> Žemėlapiai —> Dovana Lietuvai: #K11.

Visą išsamią informaciją apie šį maršrutą galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)