Prasidėjus potvyniui jį stebėti į Nemuno deltos regioninį parką atvyksta žmonės ne tik iš pamario regiono, bet ir iš visos Lietuvos. Nors vietiniams gyventojams toks gamtos pokštas sukelia papildomų sunkumų, tačiau, kaip bebūtų, tai yra įdomus gamtinis reiškinys.

Pamario gyventojai jau žino, kad kiekvienais metais čia gali tekti kovoti su potvyniu. Nemuno deltos regioninio parko direkcijos ekologas Robertas Kubilius sako, kad dabar vandens lygis pakilęs iki 30 cm.

Anot ekologo, automobilius per vandenį veža traktoriai su tralais.

„Patiems automobiliams važiuoti draudžiama, jie turi lipti ant tralo. Prie tralo yra dvi eilės: vieni su leidimais, tai vietiniai gyventojai, tarnybos, kiti Nemuno deltos svečiai“, – aiškina R. Kubilius.

Tiesa, jis pabrėžia, kad jei vandens lygis nukris iki 19 cm, tuomet automobilių tralai nebekilnos: traktoriai automobilius perveža, kol vandens lygis siekia 20 ir daugiau centimetrų.

Anot specialisto, potvynis dar gali trukti apie porą savaičių.

Nemuno deltos regioninio parko direkcija dalinasi nuotraukomis, kuriose - įspūdingas regioninio parko kraštovaizdis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)