Pirmasis rato iššūkį priėmė laidų vedėjas, aktorius, humoristas Timūras Augucevičius. Teises T. Augucevičius turi jau 18 metų, o nuolat vairuoja daugiau nei 10 metų. Iššūkį priėmusiam T. Augucevičiui tai ne pirmas kartas, kai tenka pačiam pasikeisti ratą: „Buvo atvejis, kai užvažiavus ant varžto nusileido padanga. Reikėjo pakeisti ratą, aš lyg ir žinojau, kaip tai daroma teoriškai, tačiau kai reikėjo realiai tai padaryti, tai buvo sunkumų, likau visas purvinas“.

Rato iššūkio tikslas – kuo greičiau ratą su nuleista padanga pakeisti atsarginiu. Visą rato keitimo procesą stebi ekspertas, padangų salono „Melga“ konsultantas Dainius Danisevičius. Iššūkio dalyvis gali paprašyti eksperto pagalbos, jei nesusitvarko pats, tačiau už tai jis gauna baudos taškų - papildomas 30 sekundžių prie jo laiko. Taip pat viską stebintis ekspertas žymisi, ką neteisingai padarė dalyvis, ir už tai jis taip pat gali gauti baudos taškų.

Pradėjus skaičiuoti laiką T. Augucevičius energingai nuskubėjo prie bagažinės, išsitraukė įrankius, atsarginį ratą ir pradėjo darbuotis. Pirmoji problema, su kuria susidūrė dalyvis – ne iš karto pavyko atsukti varžtus, kadangi jie buvo su specialiais nuo korozijos saugančiais dangteliais. Vėliau viskas sekėsi gana gerai, tiesa, nuimant ratą prireikė specialisto pagalbos. Visgi padangų ekspertas D. Danisevičius neskyrė nuobaudos T. Augucevičiui už pagalbą: „Paprastai ratas po kelių mėnesių sunkiau prisitvirtina prie stebulės ir jį būna sunkiau nuimti, kitiems dalyviams tą patį ratą bus kur kas lengviau nuimti, dėl to neskiriu papildomų 30 sekundžių“.

T. Augucevičiaus laikas – 8 min. 8 sek. Pats dalyvis savo darbu buvo patenkintas, tačiau sakė, kad jei skubėtų į žmonos gimdymą rato nė nekeistų: „Mano sūnus per 5 minutes gimė, tai važiuočiau su nuleista padanga“.

Energingas ir smagus rato keitimas su Timūru – vaizdo siužete.

Visą šią savaitę DELFI žiūrėkite, kaip su iššūkiu susidoros kiti dalyviai – ZIP FM radijo laidų vedėjas ir didžėjus Titas Motuzas, humoristas Jaroslavas Michlikevič ir 10-ies metų vairavimo stažą švenčianti „Carolina make up studio“ vizažistė ir stilistė Toma Kisieliūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)