Šiais metais studijų sutartis su KTU po pirmojo priėmimo etapo pasirašė 158-iais stojančiaisiais daugiau negu pernai. Šiuo metu vyksta ir užsienio studentų priėmimas, kuriame jau pateikti 246 prašymai studijuoti KTU.

„Bendrojo priėmimo rezultatai yra labai geri – pasirašiusiųjų studijų sutartis su KTU procentinė dalis nuo pakviestųjų skaičiaus 3,5 proc. viršija praėjusių metų pirmojo etapo bei didžiųjų šalies universitetų rezultatus“, – pažymėjo KTU studijų prorektorė Jurgita Šiugždinienė.

Jos teigimu, stojančiųjų nuolatine studijų forma į daugelį KTU studijų programų konkursinis balas išlieka stabilus – vidurkis valstybės finansuojamose vietose siekia 6,5 balo. Daugiau valstybės finansuojamų vietų KTU padėjo užsitikrinti aukšti prašymus studijuoti pateikusių stojančiųjų konkursiniai balai.

KTU stojantieji

„Šiais metais pakviesta ir daugiau šimtukininkų – net 249, iš kurių sutartis jau pasirašė 233. Tai rodo, jog Universiteto strategija, nukreipta į studijų kokybę ir talentų pritraukimą, pasiteisino – studijas KTU renkasi daugiau gabių ir motyvuotų studentų, gerėja studijų kokybė, Universiteto teikiamų paslaugų kokybė“, – džiaugėsi J. Šiugždinienė.

75,1 proc. priimtųjų į KTU yra pakviesti pagal pirmąjį pageidavimą. Tai yra aukščiausias rodiklis tarp didžiųjų Lietuvos universitetų.

Populiariausios KTU studijų programos, į kurias buvo priimti ir studijų sutartis pasirašė daugiausiai būsimų studentų: Programų sistemos, Informatikos inžinerija, Statybos inžinerija, Multimedijos technologijos, Maisto mokslas ir technologija, Finansai ir Elektronikos inžinerija.

Lyginant su praėjusių metų pirmuoju pagrindinio priėmimo etapu, šiemet stipriai išaugo ir KTU Taikomosios fizikos, Taikomosios chemijos, Marketingo, Aviacijos inžinerijos, Informatikos, Technikos kalbos vertimo studijų programų populiarumas.

KTU sutarčių pasirašymas

Nuo liepos 29 d. 16 val. iki liepos 31 d. 17 val. vyks antrasis bendrojo priėmimo etapas, kurio metu LAMA BPO informacinėje sistemoje stojantieji gali atnaujinti savo prašymą, keisdami pirmojo etapo prašyme nurodytų pageidavimų eiliškumą, tačiau negalės įtraukti naujų pageidavimų ar keisti finansavimo pobūdžio, nes nauja geriausiųjų eilė nesudaroma.