Nuo pat ryto ir tiesioginiame eteryje vykusio koncerto metu žiūrovai skambindami arba rašydami SMS žinutes galėjo paremti į Azerbaidžano sostinę vykti besiruošiantį Donatą Montvydą.

Donato sąskaita pasipildė beveik 80 tūkstančių litų. Tiesa, dalis šios sumos atiteks mobiliojo ryšio operatoriams. Taip pat kol kas neaišku, kiek gerbėjai pervedė į specialią atlikėjui skirtą sąskaitą.

Tarp koncerto žiūrovų galima buvo matyti Vilniaus merą Artūrą Zuoką su žmona Agne, kultūros ministrą Arūną Gelūną, Seimo narį Žilviną Šilgalį, aktorių Vidą Petkevičių, dainininkę Baibą Skurstenę ir kitus žinomus žmones. Tarp susirinkusiųjų buvo ir D. Montvydo mylimoji Veronika Brasaitė.

Renginį vedė žurnalistas Ignas Krupavičius.

„Kalbant apie šią akciją ir praėjusiais metais sakėme, jeigu turite kur išleisti tuos pinigus, ar jūsų kaimyno vaikas alksta, mes į tuos pinigus nepretenduosime. Jeigu galite leisti paaukoti Donatui, mes būsime už tai jums labai dėkingi“, - dar praėjusią savaitę vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos televizijos vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Tuo metu ir pats D. Montvydas džiaugėsi, kad atsiranda žmonių, kurie nori paaukoti pinigų.

Atvykę į koncertą atlikėjo gerbėjai galėjo įsigyti ir solinį D. Montvydo albumą. Jis dienos šviesą išvydo būtent gegužės pirmąją. Dainos, sugulusios į debiutinį albumą, įrašytos per penkerius pastaruosius metus.

"Drąsiai albumą galiu pavadinti mažyčiu paminkliuku mano muzikinėje karjeroje", - koncerto metu savo pasiekimu džiaugėsi vakaro kaltininkas.

Pagrindines dalyvavimo „Eurovizijoje“ išlaidas dengia LRT. Gegužės pirmąją surinkti pinigai bus naudojami įvairioms atlikėjo reikmėms, susijusioms su pasiruošimu tarptautiniam dainų konkursui, reklamai, kelionėms.

„Šiemet „Eurovizija“ bus įspūdinga ir labai brangi“, - neabejojo drauge su visa lietuvių delegaciją į Baku vyksiantis A. Giržadas.

Pats D. Montvydas koncerto sudainavo gražiausias savo kūrybos ir populiarias kitų atlikėjų ir grupių, tokių kaip Michaelo Jacksono, R. Kelly, "Queen" dainas.

"Konkursai konkursais, bet gyvenimas tęsis, todėl linkiu neužsiciklinti ties tuo, kad privalai kažką įrodyti tautai ir laimėti", - sakė operos solistė Kristina Zmailaitė.

D.Montvydas pasirodys antrame "Eurovizijos" pusfinalyje, kuris Azerbaidžano sostinėje vyks gegužės 24 dieną.

Koncerto akimirkos - DELFI nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (286)