Kaip teigė K. Rimdžius, rugsėjo 1-oji pirmiausia yra mokytojų ir mokinių šventė, pakankamai oficialus renginys, kuris vyksta dieną, tad natūralu, kad jo metu turėtų vyrauti smart casual aprangos kodas. Pasak stilisto, tai turėtų būti kasdieniai rūbai su truputį puošnesnėmis detalėmis.

„Tai neturi būti per daug seksualu, trumpa, atvira ar ryšku. Čia ne dvyliktos klasės išleistuvės, tad visos atlasinės medžiagos, iškirptės, ypač blizgūs papuošalai ar ekstra aukštakulniai batai turėtų taip pat likti gulėti spintoje“, – patarimais dalinosi Kęstutis Rimdžius ir pabrėžė, kad merginoms visgi reikėtų vengti ir juodos mažos suknelės varianto.

Anot mados žinovo, daug geriau būtų rinktis gaivias, šviesias bei pastelines spalvas. O kadangi rugsėjo mėnuo dar yra pakankamai šiltas ir gražus, tai ir avalynė netūrėtų būti itin sunki. „Ne auliniai, bet smailianosiai aukštakulniai bateliai ar tos pačios basutės tikrai atrodytų puikiai“, – DELFI kalbėjo stilistas.

Ne tik tinkamų drabužių paieškos ir atrastųjų derinimas kelia galvos skausmą besiruošiantiems mokslo metų pradžios šventei. Ne ką mažiau klausimų kyla ir dėl makiažo bei šukuosenos pasirinkimo, tačiau, pasak K. Rimdžiaus, čia persistengti taip pat nereikėtų.

„Kadangi šventė būna ryte, tai kažkokiems vakariniams makiažams, priklijuotoms blakstienoms ar plastmasinėms garbanoms irgi čia yra ne vieta ir ne laikas. Gali būti lengvai pabanguoti plaukai ar kaip dabar madingos įvairios kasos ir įdomūs pynimų būdai, tai tokiai šventei būtų puikiai atrodantys atributai“, – apie tinkamus plaukų sutvarkymo variantus pasakojo vienas garsiausių Lietuvos stilistų.

Nors dažnai įvaizdžio kūrimo klausimai būna aktualesni merginoms, tačiau K. Rimdžius nestokoja patarimų ir vaikinams. Neretai rugsėjo pirmosios šventėje galima išvysti daugybę vienspalvių kostiumų, tačiau stilistas pataria kiek drąsiau ir laisviau pažiūrėti į situaciją.

„Kostiumas yra pakankamai oficialus aprangos elementas, tai jaunam žmogui drąsiai galima derinti kažką stilingiau. Švarką keisti į liemenę, kelnes – į tuos pačius klasikinius džinsus. Arba kostiumai gali būti nevienspalviai vestuviniai, bet languoti, dryžuoti, stilingi ir jaunatviškų spalvų“. Taip pat, anot K. Rimdžiaus, marškinius galima pakeisti paprasta maikute ir drąsiai autis ryškius, spalvotus sportinisu batelius.

Kaip DELFI pasakojo žinomas įvaizdžių kūrėjas, rugsėjo pirmoji tai pirmiausia yra mokinių ir mokytojų šventė, tad jei vaikus į ją atlydi tėvai jie taip pat turėtų atsižvelgti į tam tikrus dalykus. „Ne tėvai yra tos dienos vinis, tad per daug prisipuošti jiems nederėtų, tačiau su nusiburbuliavusiais megztiniais, virtuvine prijuoste ar žvejybiniais botais geriau neiti ir vaikams šventės negadinti. Bet tai nėra ir vakarinis renginys, todėl klasikinę atlasinę suknelę irgi reikėtų palikti kaboti spintoje“, – pastabų tėvams negailėjo K. Rimdžius.

Stilistas teigė, kad mamoms geriau reikėtų derinti palaidinę ir sijoną ar kasdieninę suknelę su klasikiniais bateliais. O tėtis tikrai galėtų būti su švarku, polo marškinėliais ir džinsais. Taip pat galimas ir kostiumas, tačiau be jokių lakinių batų, varlyčių ir visų kitų papildomų atributų.

Ne vien tėvai, bet ir mokytojai dažnai susiduria su drabužių pasirinkimo dilema: išlaikyti konservatyvumą ir solidumą, o galbūt kaip tik pabrėžti jaunatviškumą ir kūrybiškumą? K. Rimdžius sako, kad tai priklauso nuo pačio pedagogo. „Tikriausiai juokingai atrodytų matematikos mokytoja stovinti su languotom pėdkelnėm, trumpu sijonu ir žaliais šilkiniais marškiniais“, – DELFI kalbėjo stilistas ir mokytojams siūlė atsižvelgti ir į savo asmenybę, ir į darbo aplinkos reikalavimus.

Pasiteiravus, ar prisimena, kaip pats ruošdavosi rugsėjo pirmosios šventėms, šiandien puikiai pažįstamas stiliaus žinovas dalinosi prisiminimais. „Pradinėse klasėse buvo privaloma uniforma, todėl nebuvo galima kažkaip labai smarkiai eksperimentuoti, o toliau tai buvo visokių laikotarpių mano gyvenime, kurių nenorėčiau prisiminti įvaizdžio prasme“, – juokėsi K. Rimdžius.

O paklaustas, kokiais akcentais dabar moksleivis galėtų pagyvinti visus suniveliuojančią uniformą, nedvejodamas atsakė: „Tai tikrai gali būti pėdkelnės, įdomesni batai, skarelė ar kažkoks aksesuaras į plaukus. Šiuo metu labai populiaru yra kuprinės, tai kodėl ir rugsėjo pirmąją su ja neatrodyti itin madingai?“

Kaip DELFI teigė stilistas, visi garsiausi pasaulio mados namai pristatinėja kuprines kaip vieną iš svarbiausių akcentų, o šiuo atveju tai galėtų būti ne tik madingas daiktas, bet ir puiki moksleivių saviraiškos priemonė.

„Kuprinė nekreipia stuburo taip kaip krepšys, nešiojamas ant vieno peties“, – ne tik įvaizdžiu, bet ir sveikata rūpintis patarė Kęstutis Rimdžius.

Ne vien tiems, kurie ruošiasi naujųjų mokslų metų šventei, bet ir tiems, kurie rūpinasi kasdiene savo apranga ar rengiasi kitoms ypatingoms progoms K. Rimdžius davė universalų patarimą. „Aš visą laiką pabrėžiu, kad prieš pradedant ruoštis kažkokiai šventei ar progai visada sau reikėtų garsiai pasakyti, kur eini ir kelintą valandą. Tuomet tikrai ženkliai sumažės nesusipratimų“, – esminį patarimą trokštantiems visada spindėti tiek gatvėje, tiek renginyje davė žinomas stilistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)