Nors mokslo metų pradžia visoje Lietuvoje raginama švęsti blaiviai ir visuose prekybos centruose negalima įsigyti alkoholio, Vingio parko teritorijoje per mokamą koncertą buvo prekiaujama alkoholiniais gėrimais, o renginio reklamose internete netgi prie programos anonsuojama, kad alkoholis bus parduodamas likus valandai iki renginio pradžios.

Kaip naujienų portalui DELFI pasakojo šventės organizatoriai, renginio teritorijoje veikė stacionarūs barai, prekiaujantys alkoholiniais gėrimais visus metus. „Bilietus įsigiję žmonės turi pilną teisę nueiti į barą ir grįžti atgal į renginio teritoriją“, - sakė organizatorius Artūras Trofimovas.
"Biplan"

Organizatorius pabrėžė, kad tai nėra mokslo metų pradžios šventė. Koncertu žmonės raginami palydėti vasarą ir pasitikti rudenį.

„Mes esame už blaivią visuomenę ir blaivų koncertą. Alkoholį atsveria gera muzika ir gera nuotaika. Pasiklausyti gyvo garso koncerto ir grupių su nauja programa yra daug smagiau nei sėdėti bare ir gerti alų, - neabejojo A. Trofimovas. - Tačiau šis renginys nėra orientuotas vien tik į jaunimą ir moksleivius. Nes koncertui parinktos įvairios muzikinės grupės, kurias mėgsta tiek 9, tiek 99 metų žmonės.“

Pašnekovas prisipažino, kad renginyje tikisi sulaukti ir akademinės bendruomenės, kuri nori palydėti vasarą ir pasitikti rudenį gražiu renginiu. Tiesa, tarp publikos daugiausiai buvo jaunimas. Vos kelios šeimos su vaikais.

Organizatorius prieš renginį sakė, jog tikisi koncerte sulaukti kelių tūkstančių lankytojų. Tačiau mokamame koncerte pasilinksminti ir paminėti rudens pradžią norėjo tik apie kelis šimtus žmonių.

Renginio vedėjai įtraukė žiūrovus į programą ir už drąsą bei pastangas įteikė keliems iš jų suvenyrų. „Biplan“ pasidžiaugė matydami savo gerbėjų klubo narius ir iš visų jėgų stengėsi išjudinti publiką ir jiems tai neblogai sekėsi, judančių žmonių padaugėjo. 

Kai kurie DELFI kalbinti žiūrovai buvo nusivylę, kad renginys Vingio parke Rugsėjo 1 dieną sutraukė tiek mažai žiūrovų. Koncertui įsibėgėjus žmonės vangiai, bet rinkosi į koncertą.

Vieno iš stacionarių barų darbuotoja Nastia DELFI pasakojo, kad žmonių srautas yra gerokai mažesnis nei kitų renginių. „Aš net buvau nuėjusi pasižiūrėti, kodėl pas mus tiek mažai žmonių“, - sakė mergina. Jos nuomone, renginys nesulaukė tokio pasisekimo, kaip tikėtasi. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)