Visa Lietuvos grupė buvo pastebėta ir įvertinta savo puikiu vaikų pasiruošimu ir ypatinga baleto kultūra. Aukščiausiai įvertinta Milda Luckutė. Finalistė gavo asmeninį pakvietimą į pagrindinį „Pasaulio baleto konkursą“ Floridoje, bei „ypatingo dėmesio“ („special mention“, - angl.) diplomą.
 
Balerinas ruošė, bei choreografijas statė žymūs Lietuvos klasikinio šokio specialistai: Jurijus Smoriginas, Eglė Špokaitė, Riikka Ihalainen, Živilė Baikštytė.

Visi keturi Lietuvos choreografai buvo nominuoti už šiuolaikinio šokio sukūrimą. Geriausio choreografo-mokytojo vardas skirtas, Lietuvoje dirbančiai Riikka Ihalainen už kompoziciją „On The Edge“ ( „Ant ribos“).

Kotryna Rudych pateko į šiuolaikinio šokio kategorijos finalą. 

Žiuri teisėja iš Italijos Elisabetta Hertel ypatingą dėmesį atkreipė į konkursantę Rūtą Karvelytę ir kvietė mokytis į baleto mokyklą Florencijoje.

Jauniausia Lietuvos grupės balerina, Ema Sliesoraitytė, buvo pakviesta šokti Gala koncerte. Jos atlikta „Variacija-drugelis“, konkurso žiuri vienbalsiai buvo įvertinta kaip geriausiu pavyzdžiu mažiausių baleto šokėjų atlikime ir paruošime.

Jaunuosius atlikėjus ruošė docentė Jolanta Vymerytė, Gražina Dautartienė, Liudmila Grava, Rasa Birbalienė, Riikka Ihalainen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)