Skambant dūdmaišiams bei Kariniam orkestrui apie 500 šalies politikos, verslo, sporto, kultūros žmonių, nevyriausybinių organizacijų bei diplomatinių atstovybių atstovai kėlė šampano taures už Anglijos karalienę. Sostinėje surengtoje iškilmingoje puotoje svečiai buvo vaišinami užkandžiais, puoštais Didžiosios Britanijos vėliavėlėmis, britiškų sūriu asortimentu. Ypatingo dėmesio sulaukė specialus patiekalas „Coronation chicken“ („Krūnuotas viščiukas“, - angl.), kuris buvo paruoštas pagal receptą, naudotą gaminant patiekalą 1953 metais Elžbietos II-osios karūnavimo iškilmėms.

Į kiekvienais metais Jungtinės Karalystės ambasadoje minimą Elžbietos II-osios gimtadienio puotą kai kurios damos atvyko pasipuošusios skrybėlaitėmis.

Anot sporto žinių vedėjos Gintarės Grikštaitės, ji prieš renginį specialiai domėjosi dėl aprangos ir galvos apdangalo etiketo. „Tačiau man pasakė, kad skrybėlaitės nėra būtinos. Tik pageidautinos. Galvos apdangalas privalomas tik tada, jei karalienė pati dalyvauja puotoje“, - DELFI sakė ji. Kiek vėliau žinoma sporto žurnalistė juokavo, kad tokioms aukštoms moterims kaip ji, dėvėti skrybėlę būtų labai nepatogu.

Etiketo subtilybes puikiai žino ir septynkovininkė Austra Skujytė, tačiau ji į karalienės gimtadienį taip pat atėjo be galvos papuošalo. Ji pritarė drauge su ja atėjusiai G.Grikštaitei, kad nesant monarchui vakaro svečiai gali rinktis laisvesnę aprangą.

„Be to, skrybėlaičių mano garderobe nėra. Turiu tik didžiulę skrybėlę nuo saulės, kuri tikrai nelabai tinka tokiai progai, - šypsojosi sportininkė. - Be to, Lietuvoje būtų keblu surasti įdomų ir sau patinkantį galvos apdangalą.“

Garbingą sukaktį karalienė iš tiesų mini balandžio 21 d., kurią švenčia artimųjų rate Vindzoro pilyje. Paprastai dėl šaltų pavasario orų dimplomatinėms atstovybėms leidžiama pačioms pasirinkti, kurią dieną minėti Elžbietos II-osios gimtadienį.

Akimirkos iš renginio DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)