„Gyvenam sename blokiniame daugiabutyje Vilniuje ir pastebėjome, kad viena kaimynė vis palieka kokių nors daiktų laiptinėje, kuriuos atiduoda. Pastato tvarkingai, netgi uždeda lapelį su užrašu: „atiduodu“.

Tai laiptinėje jau buvo įvairių kambarinių augalų, kelios poros naujų guminių šlepečių, knygos, arbatos grybas inde (uždengtame), taip pat buvo laikraščių, žurnalų, obuolių, įvairių batų, paskutinį kartą – sieninis laikrodis“, – pasakoja Dominyka.

Kaimynės paliktas laikrodis

Ji sako, kad truputį keista matyti tiesiog padėtus daiktus, bet džiugu, kad po kurio laiko jie bet kokiu atveju dingsta – vadinasi, jei niekas nepaima, kaimynė ar kaimynas savo siūlomus daiktus susirenka.

„Žmogus gyvena tvariai, neteršia, nesupūdo, pavyzdžiui, siūlomų obuolių, pasirūpina tvarka, tad nematome su tuo kol kas bėdų. Tvarus gyvenimo būdas“, – šypsosi skaitytoja.

Ačiū, kad dalijatės savo istorijomis! Galbūt ir jūsų kaimynai kažkuo pradžiugina kitus gyventojus? O gal norite pranešti naujieną ar išsakyti nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją