Būdamas dar 24-erių turėjau „Volvo 480“ automobilį, kuris nebuvo itin populiarus ir surasti jam dalių būdavo gana sudėtinga. Automobilio bagažinės dangčio stiklą keičiau tris kartus! Kodėl? Nes kažkam jį reikėdavo iškulti su plyta. Kai tai atsitiko antrą kartą, nuvežiau automobilį prie požeminio garažo, už automatinių vartų, bet, deja, įvyko ir trečias incidentas... Kažkas vėl paleido plytą ir šįkart jau išvogė tai, kas buvo viduje... Taip ir nesupratau, kam to reikėjo ir kam kliuvo mano automobilis.

Dabar važinėju paprastu senučiu automobiliu – jis niekuo neišsiskiria, tai paprastas studentiškas automobilis. Vieną rytą, norėdamas jau važiuoti į darbą, pastebėjau, kad iš dviejų priekinių automobilio padangų išleistas oras. Gerai, kad šį kartą jos nebuvo prapjautos, tik išleistas oras. Viskas tuo nesibaigė – po kelių savaičių man buvo nulaužtas galinio stiklo valytuvas. Ir vėl nesupratau už ką. Panašu, kad gyvenimas Šeškinėje ir automobilio turėjimas – vieni nuostoliai. Manau, kad tokioje situacijoje policija yra bejėgė, todėl arba kraustaisi kitur, arba kaskart kenti dėl savo apgadinto automobilio.

Šią temą išvis reiktų praplėsti ir ne tik dėl apgadintų automobilių, bet ir dėl tų, kurie vaikšto skersai išilgai su alaus „bambaliais“, staugdami pragertais balsais kaip jūrų liūtai. Vaikai dienos metu žaidžia žaidimų aikštelėse, jaunos mamos vedžioja savo mažas atžalas, o prasigėrę žmonės į tai visiškai nekreipia dėmesio ir daro ką panorėję – keikiasi baisiausiais rusiškais žodžiais, geria šalia gyvenamųjų namų esančiuose kiemuose. Man tik įdomu, kodėl nieko nedaro policija? Ar neįmanoma niekaip to išspręsti? Manau, daugelis žmonių bijo pranešti apie tokius dalykus policijai, bet prašau, pagaliau imkitės iniciatyvos! Nes tik mes patys galime tai pakeisti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – esate susidūrę su nemaloniais kaimynais? Į kokias situacijas yra tekę pakliūti? Savo mintis ir patirtį rašykite el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kaimynas“.