Laiške kalbama apie Eigulių rajone esančią Ukmergės gatvę. Skaitytojas užfiksavo, kad ten antradienį buvo piešiamos eismo juostas atskiriančios baltos juostos. Žinoma, normalu, kad gatvė, kurioje visada netrūksta eismo dalyvių, pagaliau yra tinkamai sužymima. Skaitytoją iš vėžių išmušęs dalykas – faktas, kad vienoje kelio pusėje visuomet statomi automobiliai, taigi, prasilenkti toje gatvėje dviems automobiliams – sudėtinga situacija.

Skaitytojo teigimu, toks žymėjimas gali tik sukelti sumaištį tarp vairuotojų, nes, jo teigimu, nutinka taip, kad važiuodamas Ukmergės gatve nuo P. Lukšio gatvės link Šiaurės prospekto, tam, kad aplenktum visus kelio pakraštyje stovinčius automobilius, beveik visada turi važiuoti prieš eismą.

Visai kitaip šią situaciją mato Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėju Paulius Keras, komentuojantis kauniečio pastebėjimus.

„Mūsų nuomone, braižoma ašinė punktyrinė linija tik aiškiau paskirsto erdvę, vairuotojams aiškiau, kur yra važiuojamosios gatvės vidurys. Ši linija nedraudžia apvažiuoti stovinčių automobilių išvažiuojant į priešpriešinę eismo juostą, tačiau vairuotojas, aplenkdamas tuos automobilius, vis dėlto turi prisiminti, kad pirmenybė teikiama automobiliams, atvažiuojantiems iš priekio ir turi juos praleisti.“

Taip pat P. Keras pastebi, kad per kelias dienas atsiras geltonas horizontalus ženklinimas keliose Ukmergės gatvės atkarpose, kuriose nebus galima statyti automobilių Taip bus sukurtos atkarpos, kuriose bus daug paprasčiau praleisti iš priekio atvažiuojančius automobilius.