Sprogimas, šūksniai ir masinė panika

Mančesteryje gyvenantis Dominyka pasakojo, kad šiame mieste gyvena ir studijuoja jau dvejus metus. Nors šįryt jai egzaminas, visą naktį mergina sekė naujienas.

„Žmonės sukrėsti naujienų iki širdies gelmių, niekas nesitikėjo tokio išpuolio, ir dar koncerte, kur dauguma žiūrovų sudarė paaugliai ir tėvai su savo atžalomis. Šį ryta policija patvirtino, jog tai buvo teroristinis išpuolis, savižudis susisprogdino ties pagrindiniu išėjimu“, – rašė Dominyka.

Mergina pasakoja, kad jos draugas teroro išpuolio naktį dirbo arenoje, bare.

„Jis pasakojo, kad viskas vyko kaip filme: sprogimas, šūksniai ir masinė panika. Net arenos darbuotojai, vykdantys evakuaciją nesulaikė ašarų. Draugas buvo skubiai evakuotas, priverstas palikti visus daiktus, raktus, telefoną ir skubiai pasišalinti iš įvykio vietos. Viešbučiai, esantys šalia arenos, priglaudė pasimetusius vaikus, žmonės socialiniuose tinkluose siūlė nakvynę, transportą, emocinę paramą. Šiauriečiai, kaip save vadina vietiniai gyventojai, dar kartą įrodė, kad žmonės nuoširdūs ir atviri ir gelbstintys nelaimėje“, – pasakojo Mančesteryje gyvenanti lietuvė.

„Nors dabar (apie 10-11 val – DELFI) piko metas, mieste tik keli žmonės, dauguma darboviečių, įsikūrusių centre, uždarė ofisus. Tiesą sakant, dar niekada nemačiau miesto tokio tuščio 8 valandą ryto. Pagrindiniai keliai, vedantys į arena, uždaryti, visur patruliuoja policija ir antiteroristinės brigados. Diena saulėta, bet niūrios nuotaikos tvyro ore“, – atmosferą mieste nupasakojo mergina.

Lietuvė džiaugiasi nenusipirkusi bilieto

Už 2 km nuo išpuolio vietos gyvenantis Justinas taip pat pasakojo, kad žmonės labai sukrėsti.

„Mančesteryje gyvenu mikrorajone, kuris yra nutolęs 2 kilometrus nuo įvykio vietos. Matau, kaip žmonės neša gėles ir žvakes į tragedijos vietą, visi labai sukrėsti, nesitikėjo, kad tai galėjo įvykti, ir net nesigaudo, kas vyksta.

„Metrolink“ nevažinėja 24 val., todėl paleido daugiau autobusų ir visus susidarė spūstys, kur jų įprastai nebūna. Bendradarbiai vėluoja į darbą, bet šiandien ir leidžiama vėluoti, kadangi įvyko ši nelaimė. Tame koncerte buvau sekmadienį ir ačiū Dievui, kad sėkmingai su panele grįžome namo“, – rašė lietuvaitis Justinas.

DELFI skaitytoja Živilė pasakojo taip pat gyvenanti Mančesteryje – ją žinia apie terorą labai sukrėtė.

„Žadėjau eiti į ši koncertą. Bet dabar džiaugiuosi, kad nespėjau nusipirkti bilietų. Ir be proto gaila žuvusių žmonių, tarp kurių yra ir vaikų“, – rašė moteris.

Pasidalinkite, ar pažįstate koncerto metu nukentėjusių žmonių, gal patys ketino apsilankyti šiame renginyje? Kokia atmosfera šiuo metu tvyro mieste, kaip jaučiatės po teroro išpuolio?

Jūsų laiškų laukiame el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mančesteris“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)