Kalbant apie 2017 metų „Eurovizijos“ finalinius pasirodymus, tai man įspūdžio nepadarė olandų, danų, graikų atstovės. Prie atlikimo negaliu kabinėtis: dainos buvo atliktos be „pribumbasų“, paprastai ir gana skoningai. Deja, jos skambėjo nuobodžiai, atrodė, kad jau esu jas šimtus kartų perklausiusi, tokių dainų niekada netrūksta „Eurovizijoje“.

Mano nuomone, geriausiai pasirodė portugalų, Australijos, Norvegijos ir Belgijos atstovai. Portugalijos atstovas Salvadoras Sobralis su daina „Amar pelos dois“ ištirpdė mano širdį. Atrodė, kad jis atlieka ją taip lengvai, su pasimėgavimu. Pati daina mane sužavėjo, jos atlikimas buvo tobulas – toks jausmas, kad supratau viską, apie ką atlikėjas dainavo, nors portugalų kalbos visai nemoku. Nesitikėjau, kad portugalai nugalės konkurse su tokio tipo daina, nes mažai kas už tokias dainas balsuoja. Manau, jie tikrai buvo verti pirmos vietos.

Norvegų atstovai „Eurovizijai“ pasiūlė, mano manymu, gana įdomų variantą. Gaila, kad jie užėmė tik 10 vietą. Manau, jie buvo verti penketuko. Rumunų ir italų atstovai, mano nuomone, nebuvo verti tokių aukštų vietų. Šiais metais nustebino ir belgų atstovė. Nesu tokios muzikos mėgėja, bet atlikėjos „Blanche“ dainoje buvo kažkas „keisto“, kažkas, kas „užkabino“. Toks jausmas, kad dainos žodžiai skambėjo atskirai nuo muzikos ir tuo pat metu kartu.

Šių metų „Eurovizija“ man nepadarė tokio didelio įspūdžio kaip praėjusių ar 2015 m. Atlikėjai – be idėjų, išsisėmę. Daugelis dainų – nuobodžios, tokios panašios viena į kitą, kad gadina nuotaiką. Jei ne keletas patikusių dainų, tvirtinčiau, kad ši „Eurovizija“ buvo nelabai nusisekusi. Tikiuosi, kad ateityje atlikėjai pasiūlys tikrai gerų eurovizinių dainų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti? Pasidalyti savo nuomone? Lauksime Jūsų minčių el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“.