Nuvykus į Vilnių ar kur nors atostogų į užsienį jau nebesijaučiame kaip kaimiečiai. Tačiau kol gyvensime kaip Vilniuje, dar daug metų praeis: atlyginimai maži, komunaliniai dideli, o kol bus visur užlopytos duobės, ko gero pradės atsirasti naujos. Pripažinkim, miestas yra gerokai ištuštėjęs, vakare Laisvės alėja būna tuščia.

Visą savo gyvenimą balsuoju už konservatorius. Palaikiau ir buvusį merą A. Kupčinską. Gyvename inteligentų mieste ir tikrai nenoriu, kad dabartinis meras taptų Kauno simboliu. Balsavau ir už Gabrielių Landsbergį. Ir pirmą kartą gailiuosi savo pasirinkimo.

Man atrodo, jis daugiau savo nosies nemato. Išrinkome žmogų, o jis, mano žiniomis, nė karto neatvažiavo į savo apygardą. Uždirbame kaip Baltarusijoje, o Gabrielius rašo apie Kauną kaip apie Milaną. Kai vyras parodė internete įdėtą G. Landsbergio komentarą pasijutau, kaip apspjauta.

Koks Milanas, kokie dizaineriai, jei vaikštome tarp griuvėsių? Kokia kultūros sostinė, kai meras atrodo kaip rusų oligarchas? Gabrieliau, išlįskite iš Vilniaus, iš savo restoranų, ištraukite nosį iš feisbuko! Pasižiūrėkite, kuo eiliniai Lietuvos žmonės gyvena. Kadangi iki apygardos, kurioje tave išrinkome, tau daug toliau nei iki Briuselio, dalinuosi nuotraukomis.

Vietoj to, kad savo nuotraukas į internetą kiekvieną dieną dedatės, įsidėkite tikras nuotraukas, kaip atrodo jūsų rinkėjų kaimynystė.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į Seimo narį Gabrielių Landsbergį, kuris nurodė, kad į Kauną stengiasi nuvykti bent kartą per dvi savaites.

„Stengiuosi Kaune apsilankyti bent kartą į dvi savaites – kartais ir dažniau. Kai pakviečia mokiniai, vykstu į mokyklas. Taip pat nemažai bendrauju bendruomenių atstovais, rinkėjais. Apygardoje veikia mano kaip Seimo nario biuras, kuriame nustatytu laiku padėjėjas priima gyventojus bei jų užklausas perduoda man. Kitaip sakant, stengiuosi jausti nuolatinį apygardos, kurioje buvau išrinktas, o tuo pačiu ir viso Kauno, pulsą“, – nurodė G. Landsbergis.

Paklaustas, ar jo akimis, Kaunas keičiasi į gerąją pusę, Seimo narys išsakė nuomonę, kad šis procesas vyksta jau kelerius metus.

„Duobės gatvėse jau beveik visur užlopytos, šaligatviai sutvarkyti, pastatai renovuojami. Į miestą ateina naujos investicijos, pajudėjo universitetų jungimo procesai. Tačiau Kauno ambicija tikrai neturėtų apsiriboti vien tuo, – sakė G. Landsbergis. – Miestas turi didžiulį potencialą, tereikia jį realizuoti, nebijoti mąstyti plačiau. Tikiu, kad Kaune gali kurtis moderniausios šalies įmonės, čia gali ateiti stambiausios užsienio investicijos. Jei įgyvendins drąsią aukštojo mokslo įstaigų konsolidaciją, Kaunas gali tapti magnetu ne tik Lietuvos, bet ir viso regiono talentams. Kultūros sostinės titulas gali padėti Kauno vardui nuskambėti kaip Europos Art Deco sostinei. Tačiau viskam reikia ambicijos ir vizijos, kuri neturėtų apsiriboti (kad ir kokiu efektyviu) ūkinių miesto reikalų tvarkymu. Kaunas ir kauniečiai nusipelno daugiau.“