Tokį vaizdelį DELFI skaitytojas užfiksavo Berlyne. Tikėtina, kad taip vairuotojas pasielgė minėdamas Pergalės dieną, kuri rusų švenčiama kaip pergalės prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare diena.

Lietuvoje yra draudžiama naudoti sovietinius ir nacistinius simbolius. Kaip rašoma patariamojo Europos Tarybos organo – Venecijos komisijos – priimtame dokumente, Vokietijoje draudžiama naudoti totalitarinius, ne konstitucinius ar su propaganda susietus simbolius, tačiau, pasak dokumento, nėra patikslinta, ar tarp jų patenka komunistiniai simboliai bei ideologija.

DELFI primena, kad kitaip nei Rusijoje ar kai kuriose posovietinėse šalyse, vakaruose Antrojo pasaulinio karo pabaiga Europoje minima gegužės 8-ąją. Lietuvoje abi šios datos situacijos nepakeitė – čia toliau vyko daugiau nei dešimtmetį užtrukęs antisovietinis partizaninis karas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)