Šešerius metus Jungtinėje Karalystėje gyvenanti Violeta kartu su 2,5 vaiku praėjusių metų lapkritį ieškojo kambario, kuriame galėtų įsikurti po skyrybų su draugu. Ne paslaptis, kad moteriai su vaiku kambarį susirasti – nėra lengva, tačiau tuomet vilties įžiebė feisbuke pastebėtas lietuvio Sigito skelbimas.

Nors kambarėlis buvo nedidelis, Violeta su vaiku jame įsikūrė ir pradėjo mokėti nuomą. Tiesa, jau labai greitai lietuvei pasirodė keista, kad nuomą kartais reikėdavo pervesti kartu gyvenusiam ir pagrindiniu buto nuomininku prisistatančiam Sigitui, o kartais – nepažįstamai Loretai.

„Jis sakė, kad Loreta – jo draugė, kuri turėjo problemų su sveikata, todėl Sigitas jai kartais padeda su pinigais“, – nukentėjusioji prisiminė buvusio kambarioko paaiškinimą.

Nepaisant įtarimų, Violeta su Sigitu sugyveno ir netrukus rajono savivaldybėje pradėjo tvarkytis dokumentus dėl būsto paramos vienišiems tėvams. Kaip teigė pati nukentėjusioji, nuomos ji mokėjo ne tiek ir mažai – 80 svarų per savaitę. Tačiau labai greitai viskas pasikeitė.

Agentūrai nusprendus apžiūrėti nuomojamą butą atsirado ir jo tikroji nuomininkė Loreta, kuri paprašė susitikti ir aptarti situaciją. Greitai paaiškėjo, kad Sigitas nuomos laiku nemoka arba nemoka išvis.

Situacija pasikreipė taip, kad Sigito buvo paprašyta išsikraustyti, Loreta agentūroje atsisakė buto, o bute likusi ir staiga nelegalia jo gyventoja tapusi Violeta su vaiku ant rankų netikėtai buvo išmesta į gatvę, nors apie tautiečių pinkles nė neįtarė, o nuomą mokėjo laiku.

„Penktadienį iš „Valiant properties“ agentūros atėjo lenkė agentė su buto savininke, sukrovė visus mano daiktus, atėmė raktus ir išmetė į lauką. Bute liko mano pirkta buitinė technika, agentė vis dar turi kelis mano dokumentus. Jos buvo labai agresyvios, tiesiog nežinojau ką daryti. Dabar kur kreipiuosi, visi skėsčioja rankomis ir niekas nežino, kaip galėtų man padėti“, – guodėsi būsto netekusi lietuvė.

„Iš nevilties neturiu kur kreiptis, todėl kreipiuosi į jus, gal viešumas padės kaip nors išspręsti šią situaciją“, – pridėjo Violeta, kuri laikinai prisiglaudė pas dėdę, tačiau ilgam ten pasilikti negali.

Nors apsilankius pas advokatę, ši patikino, kad moters su vaiku į gatvę išmesti niekas negali, buto spynos jau pakeistos, o Violeta su 2,5 metų vaiku kol kas neturi kur prisiglausti.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje – Tiesa.com

Gyvenate svetur? Norite pasidalyti mintimis, pastebėjimais apie gyvenim1 u=sienyje? Rašykite mums el. paštu pilieciai@delfi.lt!