Anksčiau, va, vaikus atnešdavo gandrai arba kopūstuose rasdavo, o dabar tėveliai internetu parsisiunčia ir prasikaltus vaikams grasiname nebe draudimais žiūrėti televizorių, o tuo, kad paviešinsime jų blogą elgesį „Youtube”.

Taip pat kaip ir seksas. Dar visai nesenai diskutavom apie tai, kad dabar kelis mėnesius užsiiminėji seksu tam, kad suprastum, ar verta susipažinti su žmogumi, kai seniau buvo visai atvirkščiai – pažindinomės tam, kad suprastume, ar verta užsiimti seksu, o jei (ne)pasisekdavo, tai žiūrėk nesugulę ir susituokdavo, ir gyvendavo iki mirties. Tik ar gyvendavo laimingai – čia jau kitas klausimas.

Ir čia gimsta XXI a. produktas – trijų pasimatymų taisyklė: „Per trečią pasimatymą permiegosi, jei O.K. , bandysim sužinoti, kur sugulovas dirba.“

Gyvenam Man, Mano ir apie Mane kartoje, kai iš tikro niekas aplink neberūpi, tik tu pats sau ir tuo pačiu tu irgi niekam neįdomus, nes dramos pilni pasaulėliai geba analizuoti tik save. Investuodami į save, pamirštame, kad investicijos į kitus kažkada irgi buvo vertybė. Mums visiems visų pirma yra svarbiausia savo Ego tenkinimas, pamiršom, kaip svarbu gebėti atiduoti save kitam žmogui, jei norime sėkmingų santykių.

Norime, kad kažkas kitas žengtų pirmą žingsnį ir prisipažinimuose, ir veiksmuose, ir atsiprašymuose.

Ir santykiai tapo tarsi greitas maistas. Greit paruošiamas, didelis pasirinkimas, dar greičiau suvalgomas ir be gailesčio išmetamas į šiukšliadėžę, net neįsidėmėjus pakuotės. Viskas, ką padarome, tai pagalvojame, kad buvo per daug majonezo ir kitą kartą čia nebevalgysime, nebent apsvaigę nuo kvaišalų naktį išalksime ir nerasime kito pasirinkimo. O jei netyčia patiko – žiūrėk, grįžtame į tą patį medžioklės plotą ieškodami tokio pat gardaus kąsnio.

Apmaudu, tačiau greitas maistas yra žalingas, o protingesnis homo sapiens vis tik pasistengs rečiau į save kišti visokį šlamštą.

Va kas kas, bet sodos pakuotė per 200 metų taip ir nepasikeitė. Jai nereikalingas rebranding‘as (angl. prekės ženklo pakeitimas) ir jai nerūpi kitų nuomonė apie jos išvaizdą, nes jos turinys visai nepasikeitęs. Soda savarankiškai nusprendė nežengti koja kojon šiuolaikiniu ritmu – ji žino, kad ir kas benutiktų, yra nepakeičiama.

Žmogus taip pat stengiasi tapti nepakeičiamu. Žinot, koks šalutinis poveikis? Mes save ištobulinę pamirštame parašyti naudojimosi instrukciją...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti? Pasidalyti savo nuomone? Lauksime Jūsų minčių el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“.