Taip pat viliojo atstumas iki paplūdimio. Maniau radęs aukso puodą, ir jau spaudžiau „dvivietį kambarį“, kai pasirodė, kad kambario nuotraukų nėra (paprastai būna prisegtos bent kelios konkretaus kambario, kurį užsisakai, nuotraukos). Taip, žinau, turėjo suskambti pavojaus varpai, bet, pagalvojau, ai... Gi bendros erdvės gražios, kambarys irgi toks turėtų būti, ar bent jau gyvenamas.

Deja! Atvykus paaiškėjo, kad tas kambarys laiko tuneliu sujungtas su Petro I laikų Rusija: šlykštūs, sovietiniai tapetai (vietomis dar ir atsilupę), nudaužytos spintelės ir girgždančios lovos. Vienintelis teigiamas dalykas – tarakonų nepastebėjome, atrodė lyg ir švaru... Kol paaiškėjo, kad vietoj žadėto privataus vonios kambario turėsime bendrą, kuris atrodė taip, kaip ir galima įsivaizduoti viešą tualetą... Kelias minutes dar pasėdėjome, pasitarėme, bet galiausiai išvykome – buvo tikrai nemalonu. Beje, įdomumo dėlei vis užsukdavau į šito šunviešbučio paskyrą minėtoje svetainėje – po kurio laiko jis dingo iš jo, matyt, buvo užverstas skundais.

Na, o dabar apie antrąją patirtį – pašiurpintas nutariau kaip padorus žmogus nuvykti į Kanarus. Na ir ką – vėl radau stebuklingą viešbutį, kaina – gera, aplinka – puiki, bet... Kambario nuotraukos nėra! Ir vis dėlto jau buvo praėję laiko nuo anos nemalonios patirties, tad ėmiau ir surizikavau. Dar užmečiau akį į aplinkinius viešbučius, kad, jei ką, būtų galima persikraustyti.

Kai atvykau, paprašiau, kad leistų prieš mokant apžiūrėt kambarį. Į jį užėjęs apstulbau – kambarys buvo pasakiškas! Nežinau, kodėl jo nuotraukos nebuvo, bet faktas, kad ne dėl slėptinos išvaizdos. Vėliau, tiesa, pastebėjau, kad nėra įprastai duodamo muilo/šampūno/dušo želė, neveikia televizorius, bet argi kas nesiveža su savim tokių dalykų ir skrenda į kitą šalį žiūrėt televizoriaus? Svarbu, kad viskas buvo kaip aprašyme (privatus vonios kambarys, kondicionierius ir t.t.).

Taigi, išvadą galėčiau daryti tokią: jei Lietuvoje kažkas nesakoma/nerodoma, nedvejok. Jei užsienyje – pagalvok dukart. „Svetur ir žolė žalesnė“, sakoma dažniau sarkastiškai, bet aš pritarčiau tiesiogine prasme.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame jūsų – kas jus nustebino, nuvylė, su kokiomis gudrybėmis atostogaudami susidūrėte, ko patartumėte vengti, kur važiuoti, o ką praleisti? Papasakokite ir padėkite kitiems susiorganizuoti svajonių atostogas! Pasidalykite patirtimi, papasakokite, kiek išleidote, ir atskleiskite, kokią sumą vis dėl to reiktų skirti skirtinguose pasaulio kraštuose ir Lietuvoje.

Už geranoriškumą dalijantis patirtimi su kitais, trims jūsų skirsime po prizą – po V. Papievio knygą „Vienos vasaros emigrantai“. Savo patirtis siųskite spausdami pilką mygtuką žemiau arba el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“ iki gegužės 18 d.