Didžiojoje Britanijoje gyvenu jau beveik penkerius metus. Lietuvoje užėjusi į prekybos centrą netyčia užsukau į parduotuves, kur parduodami šampūnai ir t.t. Pamačiau šampūnus, kurie kainuoja 12 – 13 eurų, o visai neseniai juos pirkau Didžiojoje Britanijoje po 5 svarus.

Apėjau visą parduotuvę ir pamačiau prekių, kurias dažniausiai perku, kainas – jos buvo dvigubai didesnės. Nuotraukas padariau, kad parodyčiau savo artimiesiems ir draugams, koks skirtumas.

Aš tikrai neprisimenu, kad šampūnas kainuotų daugiau nei 30 litų. Palyginau parduotuves, kurios prekiauja tokiomis prekėmis, o ne prekybos centrus. Žinojau, kad pas mus, Didžiojoje Britanijoje, pigiau, bet kad tokiu skirtumu, tikrai nesitikėjau. Tokio dėmesio ir žmonių komentarų tikrai nesitikėjau. Na, kiek žmonių, tiek nuomonių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kaip DELFI nurodė UAB „Drogas“ direktorė Daina Žymantė, į kurią portalas dėl kainų skirtumų kreipėsi, nes kai kuriose nuotraukose matyti parduotuvės logotipas, vien tik remiantis informacija, matoma nuotraukose, daryti kažkokias išvadas būtų neteisinga, nes nėra aišku nei kada, nei kokiame prekybos tinkle/parduotuvėje Didžiojoje Britanijoje darytos nuotraukos, nei kur tas prekes mažmenininkas įsigijo.

„Mūsų kainodaros pagrindas yra kainos, kuriomis prekės yra įsigyjamos iš gamintojų ar didmenininkų, – nurodė D. Žymantė.

Jos teigimu, gamintojų kainų politikos skirtumus skirtingose šalyse geriausiai pakomentuoti galėtų gamintojų atstovai.

„Tam tikra dalimi kainų skirtumus gali lemti rinkos dydis, logistikos kaštai, PVM dydis ir kiti veiksniai, bet, kaip minėjau, čia jau klausimas gamintojams“, – sakė D. Žymantė.

Norite pasidalinti jus nustebinusiomis kainomis? Išsakyti nuomonę apie kainas Lietuvoje ir svetur? Rašykite mums el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kaina“.