Visų pirma, mano manymu, šie žmonės meluoja. Jie, kaip ir pridera susireikšminusiems nereikšmingiesiems, džiaugiasi ne dėl Lietuvos, o dėl to, kad dabar bus įstatymų įtvirtinta tvarka gyventi taip, kaip jie gyvena. Jie galvoja, kad dabar sveikatos apsaugos ministras taip visus suvaržys, kad visi bus blaivininkai, gyvens taip pat, kaip ir jie (mano galva, šie piliečiai nemoka vartoti alkoholio atsakingai, todėl negali jo vartoti iš viso ir, matote, tai labai nervina, kai kiti sugeba elgtis atsakingiau ir laisviau, nei jie).

Radikalai vegetarai labai entuziastingai pasisakytų už mėsos uždraudimą valstybiniu mastu. Nes jiems nėra nieko geriau, nei žinoti, kad kiti gyvena pagal jų taisykles, nes jie nori būti svarbesni, nes jų nepilnavertiškumas ir noras pareguliuoti kitam gyvenimą yra aukščiau logikos, skaičių ir racionalumo. Jie yra elementariai susireikšminę.

Ir dabar jau blaiviesiems niekaip nepavyksta suprasti, kad alkoholis šioje istorijoje yra išvis nesvarbus. Svarbiausias yra principas – visuomenė negali gyventi pagal kelių galimai „nupušusių“ buvusių alkoholikų taisykles ar kokio vegetaro dietos lentelę. Visuomenės laisvė, o ne apribojimai, yra jos kūrybinis, vertybinis ir ekonominis pagrindas.

Tik laisvas žmogus, galintis laimėti ir pralaimėti, klysti ir pasitaisyti, griūti ir atsikelti, gali kurti ir nešti savo šalį į priekį. Ir bet kokie ribojimai, kurie daro įtaką jo kasdieniam gyvenimui, yra nepriimtini jokiai laisvai vakarietiškai visuomenei. Tai galioja ir alkoholiui, ir cigaretėms, ir satanistiško metalo klausymui, ir mėsos valgymui, ir religijai, ir puodų, naudojamų maistui gaminti, rūšiai, ir dar kam tik nori.

Sakote, kad pas mus per daug pijokų? Tai koncentruokitės į pijokus, prie ko čia miestų kavinės ir jaunimo festivaliai? O žinote prie ko? Gal pijokai balsavo už valstiečius ir jų negalima liesti, nes jei nukentės tik jie, daugiau už valstiečius pijokai nebalsuos? Tokiu atveju, su atsakingais piliečiais elgiamasi kaip su pijokais, o su pijokais elgiamasi kaip su ponais, dėl elementarios baimės būti nuspirtiems nuo valdžios kėdės. Primityvu? Kvaila? Nepatriotiška? Manipuliuojama? Tikrai taip.

Taip, mes turime reguliavimą, siekiant užtikrinti viešą interesą ir to reguliavimo reikia, bet jis apibrėžia tik bazinius žalingus veiksmus, kurie yra reikalingi, o ne galimybę išlenkti bokalą alaus Vokiečių gatvės lauko kavinėje. Pasikartosiu – alaus bokalas lauko kavinėje trukdo tik pijokui, užsikodavusiam ir kasdien gyvenančiam su mintimis apie alkoholį bei nesugebančiam jo atsakingai vartoti.

Juokingiausia, kad niekas nepasikeis ir draudimų šaukliai nieko nepasieks. Žmonės važiuos į gamtą, atsidarys barai su lauko kavinėmis aplink Vilnių ar Kauną, gražiose vietose, nebus kaimynų, bus galima baliavoti iki ryto, o Senamiestyje kiekviena įstatymų landa bus išnaudota, siekiant suteikti žmonėms to, ko jie nori, ir uždirbti pelno. Ne radikalų nosiai kontroliuoti laisvą rinką. Norite, kad būtų maisto prie alaus festivaliuose? Jokių problemų, kad ir karbonadai. Šaldyti ir neatšildyti. Formaliai, dėl vaizdo. Ir toliau alus liejasi laisvai. Ot pagąsdino.

Įstatymo reikia laikytis, bet kvailoms užmačioms priešintis yra linksma, malonu ir gera. Taip elgiasi kiekvienas laisvas žmogus. Ir net jei bus priimti kažkokie įstatymai, mes nuo to nei kiek nenukentėsime. Ir nebijokite, draudėjai tai pamatys. Ir suvokę, kad nieko nepešė, verks kruvinomis ašaromis, o mes toliau vartosime tiek, kiek norėsime, ir ten, kur mums bus patogiausia.

Gražios dienos ir plačios šypsenos visiems!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti? Pasidalyti savo nuomone? Lauksime Jūsų minčių el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“.