Kaip rašoma viešame nusiskundime, nemaloni situacija susiklostė Igno Šeiniaus stotelėje Vilniuje iš ryto, 8.10 val., trečiadienį.

„3G autobuso vairuotojas dėl kažkokių priežasčių nenorėjo judėti toliau (apie 8.10 val., Igno Šeiniaus st.) po to, kai į autobusą įlipo kontrolieriai, dėl kurių visi vėlavo. Keleiviai turėjo persėsti į kitą 3G (jau pilną žmonių!)”, – rašoma prie paviešinto vaizdo įrašo.

Jame matyti, kad autobuso vairuotojas, išlipęs iš transporto priemonės, priešais ją kalba telefonu, o netoli stovi kontrolieriai bei keleiviai. „Aš lygiai taip pat galiu tikrinti autobuso vairuotoją ir keleivius“, – girdisi vaizdo įraše.

Kaip DELFI sakė A. Bouboual, autobusu sustojus, kad jį patikrintų kontrolieriai, tai užtruko kiek ilgiau nei įprasta.

„Supratau, kad tai trunka ilgiau nei įprasta, kai kontrolieriai pradėjo prašyti vairuotojo atidaryti vidurines autobuso duris. Tuo metu vairuotojas jau buvo išlipęs iš autobuso. Po kelių minučių jis grįžo, atidarė duris ir pasakė keleiviams – „Atsiprašau, toliau nevažiuosiu.“ Keleiviai pradėjo lipti iš autobuso, aš priėjau prie vairuotojo ir paklausiau kodėl, tačiau jis mane ignoravo. Tuomet nusprendžiau savo telefonu viską nufilmuoti (vėlavau į darbą). Pasakiau kontrolieriui, kad vėluoju, jis bandė kalbėtis su vairuotoju, tačiau šis kalbėjo telefonu“, – pasakojo keleivis, DELFI atsiuntęs ir kitą vaizdo įrašą.

Iš tiesų vaizdo įraše matyti, kad kontrolierius vairuotojo paklausia, kodėl šis toliau netęsia kelionės. Vairuotojas pasako jam „Išeikit, prašau“ ir nesureagavęs į antrą kontrolieriaus klausimą, panašu, trūkus kantrybei tiesiog išlipa iš autobuso.

Tiesa, DELFI diskusijų skiltyje skaitytoja parašė taip pat važiavusi tuo pačiu 3G autobusu.

„Pati šį rytą važiavau šiuo autobusu. Kaip visada tokiu laiku žmonių buvo pilnas autobusas, o tikrinti įlipo tik vienas kontrolierius. Dar keturi ar penki tiesiog stovėjo stotelėje. Viena kontrolierė priėjo prie priekinių durų, pamatė, kiek daug žmonių ir pasakė – „Turbūt net neapsimoka tikrinti“. Nenuostabu, kad vienas tikrinantis kontrolierius, kol kiti kolegos tik žiopsojo, užlaikė autobusą tikrai ilgam, nes turėjo pasiginčyti ir su bilieto pasižymėti nespėjusia moteriške. Vairuotojas neapsikentė ir paprašė kontrolierių greičiau atlikti patikrą ir tada iš jo buvo paprašyta kelionės lapo. Atidavus jį kontrolieriui vairuotojas toliau važiuoti negalėjo ir net neturėjo teisės. Dėl to ir buvo paprašyta keleivių išlipti. Nesuprantu, kodėl žmonės nematę ir negirdėję visos situacijos aiškina, kad vairuotojas tiesiog atsisakė važiuoti ir dar kreipiasi į žurnalistus“, – ji rašė komentare.

Kas įvyko iš tiesų, dar aiškinamasi. Taip DELFI nurodė „Susisiekimo paslaugų“ viešųjų ryšių ir komunikacijos specialistas Tomas Šiuškus, šiuo metu kartu su UAB „Vilniaus viešasis transportas“ specialistais tikslinamasi, kokios yra šio incidento aplinkybės.

„Apklausiami incidente dalyvavę viešojo transporto vairuotojas ir keleivių kontrolieriai, peržiūrimi pastarųjų užfiksuoti vaizdo įrašai. Tik atlikus išsamią visos turimos informacijos analizę galėsime pateikti šio incidento vertinimą“, – nurodė T. Šiuškus.

Norite pasidalyti mintimis, pastebėjimais apie eismo kultūrą Lietuvoje, viešąjį transportą? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Transportas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)