Dažnas sostinės gyventojas pamiršta kad Lietuva – daug daugiau nei Vilnius, todėl prašome Jūsų pasisakyti, kokios yra kitame Lietuvos mieste ar miestelyje gyvenančios šeimos pajamos ir išlaidos. Papasakokite, kaip tenka gyventi vietose, kur verslininkams tenka susitaikyti su mažesniu galimų pirkėjų skaičiumi, o darbuotojams – su atlyginimu, kuris Vilniuje tikriausiai būtų aukštesnis.

Parodykite savo realybę ir be pagražinimų aprašykite savo patyrimus – kokia suma mėnesiui reikalinga Lietuvoje?

Dviems iš Jūsų, nepabūgusiems atvirai papasakoti savo istorijos, padovanosime po dvi knygas – V. Diffenbaigh „Pakelti dangų“ ir C. Eriksson „Dingę“. Siųskite mintis el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pinigai“ arba spausdami pilką mygtuką žemiau teksto apačioje.

V. Diffenbaigh „Pakelti dangų“:

Skaitytojų pamėgta autorė Vanessa Diffenbaugh romane „Pakelti dangų“ pasakoja apie apsisprendimą keisti savo gyvenimą, siekti užsibrėžto tikslo ir ieškoti tikros meilės.

Keturiolika metų Letė Espinosa pragyveno San Fransiske, apleistame rajone prie vandenyno. Ji dirbo, kad išmaitintų šeimą, o mama augino jos vaikus – penkiolikmetį Aleną ir šešiametę Luną. Letė visada save laikė nevykėle ir mintis, kad ji dviejų vaikų mama, nepažįstanti savo sūnaus ir dukros, jau seniai ją graužė.

Bet vieną dieną Letės tėvai netikėtai išvyksta į gimtuosius namus Meksikoje ir palieka ją vieną. Jai pirmą kartą gyvenime tenka prisiimti motinos pareigas. Letė priversta tapti tikra mama, nors nemano, kad jai tai pavyks. Ji nuoširdžiai stengiasi sukurti vaikams visavertį gyvenimą ir yra pasiruošusi rizikuoti viskuo dėl žmonių, kuriuos myli.

„Pakelti dangų“ – tai pasakojimas apie savarankiškumą, motinystę, atsakomybę, toleranciją ir ryžtą. Pakelti dangų – tai pakeisti savo gyvenimą. O gyvenimą keičia svajonės, drąsa, viskam jėgų teikianti draugystė ir meilė.

C. Eriksson „Dingę“:

Baigiantis vasarai poilsiaujantys prie slėpiningo Švedijos ežero valtele plaukia į atokią salelę. Saulėtą vasaros vakarą Aleksas ir dukra Smila išlipa į krantą ir apsimetę piratais dingsta saloje. Tuo metu Greta lieka valtyje. Bėga laikas, temsta, bet vyras ir mergaitė negrįžta. Sunerimusi moteris leidžiasi į paieškas, bet paslaptingoje saloje aptinka tik senokai praūžusios puotos pėdsakus. Vyras ir mergaitė tiesiog pradingo.

Sukrėsta Greta patraukia namo. Iš karščiuojančios atminties gelmių baudžiasi ištrūkti juodžiausi jos vaikystės prisiminimai. Trumpas pokalbis telefonu su mama dar labiau išsekina moterį. Ji grįžta į salą ir mėgina tęsti paieškas, tačiau pati suvokia, kad jos pastangos ir noras surasti dingusiuosius tėra iliuzija. Galiausiai nuvyksta į policijos skyrių, bet ten išgirsta, kad policijos duomenų bazėje nėra jokių įrašų nei apie jos vyrą Aleksą, nei apie dukterį Smilą...

Kokie vaikystės košmarai persekioja Gretą ir kas iš tiesų atsitiko Aleksui ir Smilai? Kur yra realybė, o kur – jos pačios išgalvotos istorijos? Atsakymai į šiuos klausimus slypi painiame psichologiniame labirinte.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta iki gegužės 4 d., 23:59 val. – iki šios dienos galima siųsti tekstus, kurie portale gali būti publikuojami ir vėliau;

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojai/-os renkami redakcijos ir bus skelbiami gegužės 15 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas ar nugalėtoja bus skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;

4. Konkurso prizas – dviems iš Jūsų, nepabūgusiems atvirai papasakoti savo istorijos, padovanosime po dvi knygas – V. Diffenbaigh „Pakelti dangų“ ir C. Eriksson „Dingę“;

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

Savo patirtis siųskite spausdami pilką mygtuką žemiau arba el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pinigai“.

Dėkojame aktyviai dalyvavusiems skaitytojams! Šįkart prizai atiteks dviem skaitytojams, aprašiusiems gyvenimo realybę Palangoje (Dirbu Palangoje – man gėda pasakyti savo atlyginimą) ir Biržuose (Provincijos realybė: vilniečiai, nedejuokite, – pasižiūrėkite, kiek uždirbu Biržuose)! Teksto apie Biržus autorių kviečiame su DELFI redakcija susisiekti el. paštu kamile.baubinaite@delfi.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)