Šuniukas, nors ir išeidavo ilgam į miestą, bet visada sugrįždavo pas Valentiną ir miegodavo lauko terasoje. Galiausiai Valentinas suprato, kad padarė klaidą – šunys pradėjo konkuruoti ir Valentinas pasidavė jaunesniam, užleido jam savo guolį ir iš tolo liūdnai stebėjo aplinką.

Atėjo laikas taisyti situaciją ir šuniuką – Baltį – parsivežėme į Vilnių. Šuo pajuto, kad pasiekė savo tikslą ir iš karto tapo namų šeimininku, o prie mūsų nebeprileido nė vieno kito šuns, nors anksčiau Zarasuose buvo be galo draugiškas visiems kitiems gyvūnams.

Kačiuko Vytuko istorija visai paprasta – prieš 13 metų vėlyvą rudenį jį radau laiptinėje. Vieną, mažą, bejėgį kačiuką, kurį kažkas išmetė. Nuo to laiko, nors ir yra bjauraus charakterio, jis niekada nepraleidžia progos šalia pamurkti.

Mes gyvūnus vadiname tikraisiais mūsų namų šeimininkais. Jie ten ir praleidžia daugiausia laiko, Vytas – 24 val. per patą, 7 dienas per savaitę.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.