Pinigų medį pas save turiu kokius 3, o gal 4 metus. Nusipirkau jį jau paaugusį, tad kiek jam iš viso metų, nelabai ir įsivaizduoju.

Jis mane nustebino ir itin nudžiugino praėjusiais metais apdovanodamas žiedu! Esu skaičiusi, kad šių augalų žydėjimas – gan retas reiškinys, tad man tai buvo ypatingai maloni staigmena.

Visada stengiausi jam skirti daugiau dėmesio nei visoms kitoms gėlėms, visad sekti jo „būseną“ – ar jau laikas laistyti, ar lapeliai švarūs, ar negelsta šakos, o kartais net ir pakalbindavau (gal kai kas ir pirštą pasukiotų prie smilkinio). Tad žiedas tikrai buvo atlygis už visą įdėtą meilę.

Ką jūs manote? Šiais metais jis ir vėl pražydo! (antrus metus iš eilės) Tiesiog negalėjau patikėti savo akimis, kai po persodinimo praėjus kuriam laikui, kaip raketos į viršų šovė keturios naujos šakos, o tarp jų – ir žiedas.

Noriu tiesiog pasidalinti šiuo džiaugsmu ir visiems tiems, kurie augina šias gėles, tačiau dar nesulaukė žiedo pasakyti – rūpinkitės šiais nuostabiais augalais ir jie tikrai jums atsidėkos!

Aš savo pinigų medį laikau prie lango į vakarų pusę, tad šviesos nei per daug, nei per mažai, o dar dažnai pravėrus langą augalas gauna ir gryno oro.

Kaip DELFI nurodė Lietuvos edukologijos universiteto dėstytoja, oranžerijos vadovė Teresė Jokšienė, pinigų medis žydi kasmet, jeigu yra tam tikros šviesos ir šilumos sąlygos.

„Jis paprastai mūsų kambariuose sužydi žiemos pabaigoje – pavasario pradžioje, kai maždaug susilygina nakties ir dienos ilgis. Tokios sąlygos yra atogrąžose, kur jis natūraliai auga. O kambaryje jam reikia pakankamai šviesos – jeigu jos yra tiek, kiek reikia, tai ir žydi. Tamsiose vietose nežydės. Taip pat žydėjimą skatina fosforas, todėl norint sužadinti šį procesą, galima patręšti fosforinėmis trąšomis, kurios dar vadinamos žydinčių gėlių trąšos“, – patarė T. Jokšienė.

Norite pasidalinti džiugia savo naujiena? Siųskite nuotrauką mums el. paštu pilieciai@delfi.lt!