Kaip pasakojo DELFI skaitytojas Kristoforas, „Grill London“ restorane „Akropolyje“ jis su mergina ir bičiuliu apsilankė balandžio 5 d., apie 18 val.

„Užsisakėme po burgerį. Padavėjai pasiūlius išsirinkti gėrimą paprašėme po vandens stiklinės iš čiaupo (kaip vėliau pašnekovas patikslino telefonu, tik draugas pirko buteliuką vandens – DELFI). Padavėja mūsų prašymą atmetė pareikšdama, kad vandens nemokamai mums neduos“, – DELFI rašė skaitytojas.

Pasak jo, jam buvo nurodyta, kad vandens gautų tuo atveju, jei gertų vaistus.

„Pasakėm, kad duotų vandens vaistų gėrimui, kurį išgersim kartu su maistu. Atsakė, kad neduos, nes mes neturime vaistų – valdžia neleidžia. Supratome, kad tikriausiai „Grill London“ dukterinė įmonė yra vaistinė“, – ironizavo skaitytojas, pasipiktinęs minėta kavine apskritai.

Kaip pašnekovas sakė DELFI telefonu, anksčiau su tokia problema jis susidūręs nebuvo. Jis taip pat nurodė, kad pasakė padavėjai, jog aprašys patirtą situaciją, o ji šiuos jo žodžius ignoravo.

DELFI kreipėsi į „Grill London“ marketingo vadovą Andrių Bakaną, kuris nurodė, kad jų kavinėje vidaus taisyklės yra tokios, kad stalo vanduo yra pateikiamas su citrusiniais vaisiais ir jis yra mokamas, tačiau kalbos apie vandenį vaistams užgerti – interpretacija.

„Kiekviena kavinė ar restoranas turi teisę nuspręsti ar duoti klientui vandens ar ne. Mūsų vidaus taisyklės yra tokios, kad stalo vandenį pateikiame su citrusiniais vaisiais ir jis yra mokamas. Be stalo vandens, turime vandenį buteliukuose. Žmonės prisiklauso gandų ar nepagrįstų faktų, neva kavinės ir restoranai privalo duoti nemokamo vandens, tačiau tai tik gandai“, – sakė A. Bakanas.

Pasak jo, nemokamą vandenį siūlančios kavinės ar restoranai siūlo brangesnį maistą.

„Yra kavinių ar restoranų, kurios siūlo nemokamą vandenį, bet jų patiekalų kainos gerokai aukštesnės lyginant su „Grill London“, tad kažkuria prasme už vandenį žmonės susimoka jau pirkdami patiekalą“, – savo nuomonę dėstė pašnekovas.

A. Bakano teigimu kliento ir padavėjos kalbos apie vandenį, skirtą tik vaistams užgerti, yra netikslios.

„Dėl sąlygos, kad vanduo duodamas nemokamai, jei geria vaistus, tai pavadinčiau nesusipratimu ar netiksliu situacijos interpretavimu“, – nurodė A. Bakanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (407)