Mūsų Seimo nariai nori pasiekti aukštesnį išsilavinimo lygį, tokį, koks yra Europoje. Tačiau ar jie bent buvo užsienio mokyklose? Į šį klausimą neatsakysiu, tačiau jei paklaustų manęs, aš atsakyčiau, kad užsienyje mokymosi programos lengvesnės, tai ką mes mokomės 11-12 klasėje, jie, manau, mokosi tik universitete. Taigi, ar Lietuvoje mokymosi lygis tikrai toks žemas? Tikrai ne.

Taip pat prailginus mokslo metus norima padidinti mokinių lankomumą. Tai tiesiog juokinga. Jūs manot, kad mokinys, nenorintis eiti į pamokas, pradės jas lankyti pailgėjus mokslo metams?! Nejuokaukit. Nenori ir nelankys, ir jūs tiesiog nepriversit.

Dauguma sako kad užduodama per daug namų darbų. Tai, mano nuomone, yra tik tinginių žodžiai. Namų darbų nauda yra tikrai didelė ir to niekas nepakeis. Gal prieš priimant įstatymus paklausykit mokinių, kuriems iš tiesų rūpi mokslai priekaištų, o ne tų, kurie tiesiog tingi kažką daryti ir temoka visiems pasakoti, koks sunkus jų gyvenimas. Norint kažką pasiekti reikia stengtis ir judėti pirmyn, o ne sėdėti vietoj ir sakyti, kaip viskas blogai.

Dabar įsivaizduokime, kad mokslo metai būna prailginti. Kiek, jūsų nuomone, mokinių eis į mokyklą? Lauke – šilta, gal net karšta, mokykloje nėra kuo kvėpuoti, tai kaip susikaupti? Gal pirmiausia padarykite taip, kad mokyklose būtų tinkamos sąlygos mokytis vasarą, o ne priimkime nereikalingus įstatymus jiems nė nepasiruošus.

Vertėtų nepamiršti ir egzaminų bei mokytojų. Kaip manot, kiek dienų reikėtų eiti į mokyklą birželį, jei egzaminai užims didžiąją dalį laiko, o mokytojai atiduos visą savo laiką tų egzaminų taisymui? Manyčiau, kad ir kaip ten bebūtų, birželį visi mokiniai atostogautų, net jei įsakymas sakytų kitaip.

Mokslo metų prailginimas padėtų tuo, kad pavyktų gilintis į įvairiausias temas ir tiesiog lėčiau, bet užtikrintai išmokti programą. Tačiau daugiau teigiamų priežasčių neįžvelgiu. Gal ir klystu, nežinau, bet jeigu taip, tai pasakykite kuo dar tai padėtų?

Užbaigdama galiu pasakyti, kad idėjų galime turėti visi, tačiau ne visas jas įgyvendinti vertėtų iš karto. Pirmiausia suteikime tam tinkamas sąlygas ir tik vėliau darykime tai, kas, mūsų nuomone, yra geriausia.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt ir išreikškite savo nuomonę!