Kaina buvo nedidelė, tačiau skelbime nebuvo jokių nuotraukų, todėl iškart pamaniau, kad butas nebus labai patrauklus. Tiesa, vis tiek nusprendžiau paskambinti nuomininkei. Ji bendravo maloniai ir iškart sutiko tą pačią dieną susitikti ir aprodyti butą. Paklausus, kodėl tokia maža kaina, ji iškart atsakė, kad su šeima išsikelia į didesnį butą ir ieško tiesiog tvarkingų žmonių, kurie čia gyventų, o jiems tiesiog atkristų našta mokėti mokesčius žiemą. Na, esu girdėjusi tokių istorijų, tad vakare jau sutarėme susitikti.

Iki Kauno mums buvo gana tolimas kelias, tačiau nusprendėme nepraleisti tokios galimybės ir apžiūrėti, tikėjomės, kad galbūt butas, kaip minėjo šeimininkė, bus labai tvarkingas ir mums tikrai patiks. Pusiaukelėje paskambinau nuomininkei susitarti dėl tikslaus laiko, tačiau kelis kartus ji nekėlė. Galiausiai prisiskambinus ji atsakė, kad butas Kaune, Šilainiuose, dėl kurio mes ir tarėmės, jau išnuomotas, tačiau ji turi kitą butą, Žemuosiuose Šančiuose, tokį pat tvarkingą ir gerą. Tai mums labai nepatiko, bet kadangi jau buvome netoli Kauno, nusprendėme vis tiek apžiūrėti. Šio buto kaina mėnesiui buvo tik 120 eurų. Kadangi apie Žemuosius Šančius sklaido visokių istorijų, iš kurių dauguma yra apie nusikaltimus, kilo mintis, kad tokia kaina – galbūt dėl vietos, nes tuo metu kitur kainos svyravimo maždaug nuo 180 eurų.

Kai atvykome į vietą, pamatėme nuomininkę – nėščią blondinę, maždaug 30-35 metų moterį – bendraujančią su šio namo pagyvenusia kaimyne. Įėjus į butą jis mane iškart sužavėjo – buvo labai jauku, tvarkinga, o pro balkono langus matėsi šalia tekantis Nemunas. Tiesa, buvo daug įtartinų detalių, kurių tą dieną nepastebėjau: įjungta elektra, paklota lova ir pan., nors bute niekas negyveno... Aš iškart sutikau nuomotis butą, nors draugui daug kas pasirodė įtartina ir jis nuėjo paskambinti pusseserei, pasitikslinti, ką būtina užsirašyti nuomojantis, kad neliktume apgauti, nes nuomos sutartį sutarėme galutinai pasirašyti tik po kokios savaitės.

Kol draugas kalbėjo telefonu, aš kalbėjau su savininke. Nors buvo tik rugpjūčio pradžia, ji sutiko pradėti nuomoti nuo rugsėjo 1 d., taip pat depozitas buvo labai mažas – tik 100 eurų, kai kitur reikėdavo sumokėti mažiausiai už dviejų mėnesių nuomą, tačiau šeimininkė tai pagrindė tuo, kad bute nėra ką sugadinti, nes baldai senoki. O į tai, kad nuomos ir nuo vėliau, atsakė, kad ji tiesiog ieško tvarkingų nuomininkų ir prieš tai čia gyveno pora, tad jai labai patiko, jie gerai sutarė.

Draugas vis dar negrįžo, tad šeimininkė pradėjo mane skubinti ir sakė, kad turime greičiau apsispręsti, nes kiti laukia apžiūrėti buto. Mes išėjome, draugas vis dar kalbėjo telefonu. Nuėjome prie automobilio, pasiėmėme lapą, ant kurio užrašėme nuomos kainą, kad davėme 100 eurų depozitą, ji parašė savo vyro, kuris išlipo iš automobilio pasirodyti (nes savo asmens dokumento neturėjo) duomenis, asmens kodą, vardą, pavardę, parašą. Viską surašėme ir jie skubėjo išvažiuoti. Tiesa, moteris buvo nelabai patenkinta, kad tiek daug ko reikalaujame, vis minėjo, juk čia viskas aišku, neapgausiu jūsų.

Aš labai džiaugiausi butu, bet draugas liko įtarus ir iškart sakė, kad mano, kad mus apgavo, nes per gerai čia viskas. Paskambinau mamai, ji mane nuramino, kad viskas bus gerai, galbūt mums tiesiog pasisekė.

Kitą dieną man jau nuo ryto skambino draugas ir vėl sakė, kad mus tikriausiai apgavo. Peržiūrėjau to paties skelbimo nuorodą internete, o atsidarius nuorodą pamačiau, kad buvo įkeltas naujas skelbimas su nuoma Kaune, tačiau dabar jau centre, kaina buvo 170 eurų, nuotraukų nebuvo.

Paprašiau, kad mama paskambintų, atsiliepė ta pati moteris. Mama paklausė, ar vis dėl to neturi vieno kambario buto, nes šis, centre, dviejų kambarių, tačiau moteris atsakė, kad ne, bet kalbino, kad tą pačią dieną gali susitikti aprodyti buto, kad jis tikrai patiks, nes yra tvarkingas ir pan. Na, tada ir supratau, kad tikrai čia kažkas ne taip. Tą pačią dieną greit išsiaiškinome, kad mus apgavo.

Pasirodo, ji prisistatė ne savo vardu, neva vyro duomenys, kuriuos ji surašė ant lapo, yra visai kito žmogaus, o butą, kurį „nuomojo“, buvo išsinuomojusi vienai parai, jį per tą dieną „išnuomojo“ mažiausiai 5 žmonėms. Susiradome net tikrąją buto šeimininkę, kuri yra išvykusi į užsienį ir buvo šokiruota šia žinia, nes anot jos, ji paliko butą pažįstamai merginai jį tiesiog kartais sutvarkyti ir prižiūrėti.

Žinoma, mes kreipėmės į policiją, tačiau jų tai, kaip mums pasirodė, nesudomino, nes iš mūsų paimta suma pasirodė nepakankamai didelė (trečdalis minimumo). Pasakėme, kad moteris šiuo metu nuomoja butą Kauno centre ir jai galėtų būti surengta net pasala, tačiau, mūsų žiniomis, niekas jokių veiksmų nesiėmė.

Internete susiradome tikrąją nuomininkės pavardę, pasirodo, ji gerai žinoma Lietuvoje, net straipsniai apie ją rašyti, kaip ji apgaudinėjo vyrą ir jau yra turėjusi reikalų su policija. O jos numeris internete buvo ieškomas šimtus kartų, iš jos butus bandė išsinuomoti įvairiuose Lietuvos miestuose...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Jums buvo nutikę panašiai? Galite pasidalyti mintimis? O gal esate būsto pardavėjas, susidūręs su nesąžiningais pirkėjais? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuoma“!