Taigi, tiesa yra tokia, kad Jūs mokslo metus ilginate mums, mokiniams. Viskas būtų gerai, jeigu Jūs atsižvelgtumėte ne vien tiktai į ilgalaikį mokslo metų prailginimo poveikį, bet ir į dabartinę padėtį, šiuos metus. Ar Jūs klausėte mokinių, ką jie apie tai mano? Ar bandėte priimti kokį nors bendrą sprendimą, kad ir Jūs, ir mokiniai būtų patenkinti? Ar Jūs iš viso žinote, kaip mokiniai dabar jaučiasi mokykloje?

Atsakyti į viską galiu tik savo nuomone. Mokiniai yra pervargę. Kuo toliau, tuo labiau jie praranda motyvaciją eiti į mokyklą. Taip yra todėl, kad beveik 40 proc. pamokų, kurias mes lankome, yra mums neįdomios arba nenaudingos mūsų tolesniam gyvenimui. Taip, o mes per jas turim mokytis, nes jos įeina į mūsų nustatytą pamokų tvarkaraštį. Mes privalome jas visas lankyti.

Bet aš nesuprantu vieno dalyko – kam taip švaistyti beprasmiškai laiką, mokantis tai, ko tau nereiks? Pavyzdžiui, šiais metais per savaitę man yra dvi mechatronikos pamokos. Joje dirbame per programą kompiuteryje, programuojame. Ką tiksliai, asmeniškai net ir dabar negalėčiau atsakyti. Kam. Man. To. Reikia? Ar nebūtų geriau leisti mokiniams pasirinkti pamokas, kurios jiems yra įdomios ir naudingos ateičiai? Taip ne tik motyvacijos daugiau atsirastų, bet ir būtų daug daugiau laiko mokytis svarbius dalykus. Ar Jūs taip nemanot?

Antra, nenorėčiau taip drąsiai pasisakyti, tačiau ar Jūs tikrai esate tokia nesupratinga? (atsiprašau už tiesmukus žodžius) Negi nematot, kad dvi savaitės nieko nepakeis? Nesumažins krūvio. Mokytojai dar spės daugiau kontrolinukų, patikriukių ir visokių kitokių atsiskaitymų mokiniams prieš akis padėti. Tos dvi savaitės bus tokios pačios kaip ir visos kitos. Gerai, jeigu jos magiškai pakeis mūsų mokymosi pažymių vidurkius – tada dėkoju Jums už tai. Tačiau, deja, taip nebus.

Kodėl Jūs norite prailginti mokslo metus vien dėl to, kad Europoje mes, mokiniai, turime daugiausiai atostogų?! Koks skirtumas, kiek atostogų turi kitos šalys? Kodėl Jums nepradėti nuo Lietuvos? Kas geriausia Lietuvai, a? Mes ne danai, ne vokiečiai. Tai kodėl Jūs bandote padaryti mus panašius į juos, prailgindami mokslo metus? Tai absurdas. Absurdiškas absurdas. Net juokinga. O tai ir yra baisiausia.

Prašau, išeikit į gatvę, pakelkit akis nuo asfalto. Išklausykit mokinius pagaliau! Mes irgi esame žmonės. Kad mes dar mokomės, nereiškia, kad mes nesuprantame kai kurių dalykų. Tiesą pasakius, jeigu dar nesupratote, tai ir Jūs dar mokotės. Mokymasis tęsiasi visą gyvenimą. Nereikia visko išmokti mokykloje per 12 metų. Dar spėsim.

Atšaukite mokslo metų ilginimą, nes aš noriu gyventi. Mes, mokiniai, norime gyventi. Ne egzistuoti, besikamuodami dėl mokyklos sukelto streso. Gyventi! Aš – už gyvenimą, o tu?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt ir išreikškite savo nuomonę!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (378)