Šiam nepaprastai gražiam ir meiliam vaikui buvo ne daugiau nei pusė metų. Vaikystė dar nesibaigė, o trapų kūnelį jau spaudė daugybė negerovių – ašarojančios akys, nosytė, per kurią sunku kvėpuoti, vadinama rinotracheitu. Negana to, kačiukui buvo plačiai išplitęs grybelis, ausys užkimštos erkučių, Voveraitis nuolat jas kratė. Viską vainikavo didžiulė išvarža ant pilvo. Veterinarinės apžiūros metu mikroskopuotas ausų išskyrų turinys, šviesta Vudo lempa, įtariant traumą arba skysčius pilve darytas rentgenas. Diagnozuotas rinotracheitas, ausų erkutės, viduriavimas, grybelis. Ačiū Dievui, rentgenas traumos arba skysčių neparodė – tėra tik milžiniška išvarža.

Koks buvo šventinis Voveraičio noras? Be abejo – sveikatos. Sveikatos, kad galėtų prašytis galimybės į savus, jaukius ir mylinčius namus. Kad galėtų mylėti ir būti mylimas. Katinėlio laukė ilgas gydymo procesas, o po jo – kastracija, skausminga išvaržos šalinimo operacija, skiepai...

Šventės praėjo, Voveraičio rinotracheitas buvo išgydytas, grybelis – taip pat, tad kovo 18 d. jau nugalėjęs kone visas sveikatos negandas, pagaliau buvo atgabentas gydyklon kastracijai ir svarbiausiam dalykui – milžiniškos išvaržos šalinimui. O čia laukė nemalonus siurprizas. Pradėjus operaciją paaiškėjo, kad išvaržos net dvi! Gydytojai tai buvo nemenkas „siurprizas“: išvaržos – arti vidaus organų, o siuvimui sienelė – itin plona... Nemenka tikimybė, kad operaciją ateityje teks kartoti, jau iš anksto užsakant specialų tinklelį.

Dabar katinėliui belieka palinkėti kuo greičiau sveikti ir kad tuo jo nelaimės baigtųsi. O mes šiuo metu turime 110 eurų (deja, nuo Kalėdų Voveraičio gydymui „neįkrito“ nė euro) sąskaitą, jau pritaikius visas įmanomas nuolaidas. Voveraitis labai prašo padėti atsiskaityti su klinika. Mažasis kovotojas nori į naują laimingą gyvenimą žengti be skolų! Būsime dėkingi už bet kokią paramą! Susisiekti – el.p. info@rainiukas.lt.