Vaizdo įraše, kuriuo savo feisbuke paskyroje pasidalijo vyriškis, nufilmuota netoli prokuratūros nufilmuota Šeimyniškių gatvė. Daug vilniečių toks vaizdo įrašas supykdė, bet buvo ir tokių, kurie stebėjosi kitų išmanymu, kaip reikia lopyti duobes.

Vaizdo įrašui susilaukus daug dėmesio, UAB „Grinda“ atstovai į vilniečių susirūpinimą sureagavo savo feisbuko puslapyje.

„Esame dėkingi vilniečiams už kritiškas pastabas dėl duobių tvarkymo. Šiuo metu dėl užfiksuotų faktų vykdomas tarnybinis patikrinimas. Panašu, kad tai – atskiras kelių darbuotojų aplaidaus požiūrio į darbą atvejis. Šį atvejį aiškinsimės ir reikalausime, kad panašios situacijos nepasikartotų. Mūsų įmonėje yra numatyti kitokie reikalavimai, kaip turėtų būti užtaisomos duobės ir kokiomis darbo priemonėmis turėtų naudotis darbininkai. Pirmenybę visada teikiame pažangiems būdams ir technologijoms“, – nurodoma „Grindos“ atstovų komentare.

Tiesa, kaip paaiškėjo, pavasario duobių tvarkymui UAB „Grinda“ naudoja šaltą asfaltą, kuris leidžia avarines duobes užtaisyti vienu ypu: nebereikia prie tos pačios duobės grįžti kelis kartus, kaip būdavo daroma anksčiau, o jo suslėgti specialia kelininkų technika nereikia.

„Šis būdas skiriasi nuo įprasto asfaltavimo, tačiau gamintojų teigimu, šaltą asfaltą galima naudoti ištisus metus beveik bet kokiu oru, o ankstyvą pavasarį tai leidžia itin greitai ir efektyviai užlyginti po žiemos atsivėrusias duobes. Vienas iš šaltojo asfalto privalumų yra tas, kad šio asfalto mišinio nereikia suslėgti specialia kelininkų technika. Kai duobė užpildoma, pakanka tinkamai suformuoti paviršių (…) Norime dar kartą paskatinti visus vilniečius aktyviai prisidėti prie to, kad mūsų miestas taptų gražesnis ir patogesnis gyventi; kviečiame apie pastebėtas problemas pranešti naudojant išmaniąją programėlę „Tvarkau Vilnių“ ar „Waze“, – miesto gyventojus ragina „Grinda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)