Ko mums neduoda genai (turiu omeny progresyvų kūrybiškumą), tą mums duoda gamta, tik reikia mokėti tai protingai išnaudoti. Pavyzdžiui, Italijos inžinierių šedevras Pizos bokštas – visame pasaulyje žinomas fenomenas, turistai tiesiog plūsta pažiūrėti ir įsiamžinti prie komiško architektūros artefakto. O mums tiesiog likimo pirštas rodo į sostinės centre griūvantį Gedimino pilies kalną.

Reklamuokime ir garsinkime šį valdininkų liapsusą kaip tik galime. Tai turi visas potencialias galimybes tapti pagrindiniu traukos centru mūsų gražioje tėvynėje. Pasaulis kraustosi iš proto. Viskas aplinkui, kas tik atrodo kvailiau ir idiotiškiau, iš karto tampa fenomenu ir susilaukia milžiniško dėmesio. Nepastebėjote? Todėl neslėpkime savo „idiotiškumo“, parodykime jį pasauliui, nebijokime būti komiškais ir netobulais. Turistai su plačia šypsena pirks mažą dėžutę ar vazonėlį su griūvančio kalno žeme.

Juk dažnai nūdien, kur pažvelgsi Lietuvoje, ten bėdelės 24 valandas. Gamta šįkart maloningai strategiškai tobuloje vietoje mums pateikia šedevrą. Būkim žmonės, išnaudokime tai savo naudai, nesugriaukime tyliai kaip Lietuvos kino teatro.

Tai mūsų šansas būti „kietais“ pasaulio akyse, tai laimingas bilietas, kurį su šypsena turime rodyti kaimynams, tai gero humoro jausmo demonstravimas ir savikritiško požiūrio į situaciją parodymas.
Tiesiog padarykime kokybiškas, intriguojančias nuotraukas to mūsų griūvančio bokšto gerais kampais ir išplatinkime visoms pasaulio turizmo agentūroms.

Neinkškime ir nemykime, kad negražu ir nereikia. Tai – savotiška, įdomu ir to reikia. Išnaudokime bent kartą nepalankiai susiklosčiusią situaciją savo naudai. Šioje vietoje mes tikrai neturime ko prarasti, o turime didžiulę perspektyvą susilaukti pasaulio dėmesio. Tegul griūvantis Gedimino kalnas tampa garsesniu už krentanti Pizos bokštą! Tai realu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI fotografų nuotraukos:

Norite pasidalyti savo mintimis? Papasakoti savo istoriją? Paprieštarauti? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“ ir išreikškite savo nuomonę!