Kaip jau minėjau, viskas prasideda juokais. Ir, žinoma, tu atsakai juokais – taip, žinoma, jau keičiamės skyrybų planais. Bet pamažu matai, kaip mylimasis keičiasi. Pavydas darosi apčiuopiamesnis ir realesnis. Vis dažniau grįžta „Aš nieko vertas, ką pamatei manyje“ priepuoliai... Ir tai veda, kaip aš vadinu, į sūrų santykį – nuolat turi girti, dėkoti net už smulkmenas ir visaip kitaip pabrėžti partnerio šaunumą.

Kartais pojūtis surrealus – gyvename gražiame bute, vairuojame prabangius automobilius (abu pirkti jo), pinigų kasdienėms išlaidoms taip pat netrūksta... Mano vaikinas – vienas tų, kurie švelnųjį veidą rodo tik namie – gatvėje palaikytum net stačioku... Ir kai matau tą skirtumą – prieš kitų akis pabrėžimą, kad jo, kaip verslininko, statusas (su visais brangiais atributais) yra aukštesnis už visų kitų, būna labai sunku matyti tą patį žmogų, vaikiškai pavydintį, kad kažkas rašo man žinutes (mano numerį turi vos keli žmonės, daugiausiai šeimos nariai, ir jis tai žino).

Daugybę kartų siūliau nueiti pas psichologą – juk yra problema. Siaubingai žemos savivertės problema. Deja. Tai daryti yra gėda.

Tad taip ir gyvename. Kartą net pasiūliau jam – galvoji, kad susirašinėju su kitu? Tai atimk telefoną ir mesk į sieną. O ne manipuliuok. Bet ne, prasideda eilinis „Aš nieko vertas“ priepuolis...

Nežinau, ar ilgai mūsų santykiai truks. Esu dėkinga jam už viską, ir tuo pačiu jaučiu augantį apmaudą... Kaži, ar nesibaigs mūsų santykiai kaip jo pirmieji – pats paliko moterį, kaip sako, „pirmiau, nei tai būtų padariusi ji“. Kiek žinau, eksė ilgai rovėsi plaukus, nesuprasdama, kas įvyko.

Taigi, galiu atsakingai pareikšti, kad pavydas prie gero nenuves. Tik išstums meilę ir įsitaisys jos vietoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pavydas pavasarį kai kuriems įsimylėjėliams tiesiog susuka galvą. Įtarinėjimai, telefono ar socialinio tinklo paskyros žinučių tikrinimas, o kartais ir netikros anketos sukūrimas – šių priemonių imasi žmonės, niekaip negalintys patikėti, kad mylimasis ar mylimoji nesidalija savo meile su kitais. Klausiame jūsų – ar esate kada nors bandę tikrinti savo antrą pusę? Galbūt pabaiga buvo visai kitokia, nei tikėjotės?

Vienam jūsų už atvirumą ir pamokas padovanosime prizą – I. Liutkevičienės knygą „15 metų su Galina Dauguvietyte“ ir 6 mėn. „Moters“ žurnalo prenumeratą. Savo istorijomis galite dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pavydas“.