Mes esame vieni iš pirmaujančių pagal savižudybių, alkoholizmo ir smurto atvejų skaičių. Dabar tikriausiai pirmausime ir nusivylusių vaikų skaičiumi. Mokslo metų pabaigoje, artėjant vasarai, būname jau pervargę, sunkiai pavyksta sukaupti dėmesį, būname išsiblaškę ir labai laukiame atostogų.

Kai lauke šilta, vaikams norisi baigti mokslus ir atostogauti, kaip kad būdavo (nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d.). Mes norime džiaugtis vaikyste ir vasara. Neatimkite iš mūsų to! Kodėl mokiniai turi kentėti nuo daugybės namų darbų, kuriuos ketinate mažinti atostogų sąskaita? Mes labai norime turėti vaikystę ir laisvę! Visą vasarą!

Dauguma mokinių apibūdina mokyklą kaip kalėjimą. Jei mokykloje būtų puikus ugdymas, visas darbas suplanuojamas pamokose, kad nereikėtų atlikti tiek daug namų darbų, mokiniai mielai eitų į mokyklą, nes tai yra jų ateitis. Bet dabar, grįžę iš mokyklos, jie skundžiasi tėvams, kaip buvo sunku, nes rašė per vieną dieną 3 kontrolinius.

Namuose nedelsiant vėl šokame prie knygų ir darome daugybę namų darbų, kurių ruoša užima beveik visą laisvalaikį. Ponia Jurgita Petrauskienė, švietimo ir mokslo ministrė, teigia, kad bus daugiau laisvalaikio, jei vasarą bus pratęsti mokslai. Taip tikrai nebus. Mokytis vasarą bus sunkiau, pablogės mokinių vidurkiai, o ką jau šnekėti apie egzaminus vyresniesiems. Kada jie bus – vasaros viduryje ar pabaigoje?

Manau, reikėtų įvesti tvarką, kad viskas būtų atliekama per pamokas ir labiau atsižvelgiama, ką mokiniai jose veikia. Yra daug tokių, kurie per pamokas valgo, naudojasi mobiliaisiais telefonais ir neklauso, kas jose vyksta. Norėtųsi, kad mokyklose būtų daugiau drausmės.

Labai Jūsų prašome išklausyti, ką sako mokiniai, mokytojai ir tėvai. Dauguma nenori, kad mokslo metai būtų ilginami. Lietuvoje mokiniai palūžta nuo krūvio, daugėja savižudybių. Nenorime, kad situacija dar labiau pablogėtų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt ir išreikškite savo nuomonę!